ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent FATIH MOSKEE – 't Scheldt

FATIH MOSKEE

ACTUEEL

Blatt Leser

FATIH MOSKEE
Staat er nu niemand stil bij de naam van die groteske Moskee in Beringen? ‘Fatih‘ wil zeggen ‘de veroveraar‘, het was de bijnaam van Sultan Mehmet II, die in 1453 Constantinopel veroverde en het lot van het Byzantijnse Rijk bezegelde.  Er staat overigens niet alleen bij ons een Fatih Moskee, ook bij onze buurlanden is er zo ééntje neergepoot. Het feit dat de Turken hun ‘gebedshuis‘ noemen naar een imperialist die Europa binnenviel en trachtte te veroveren zou toch belletjes moeten doen rinkelen.
Om Erdogan te citeren ‘onze Moskeeën zijn onze kazernes, de koepels onze helmen, de minaretten onze bajonetten, de gelovigen onze soldaten’.
Wie het nog niet doorheeft waar die gasten mee bezig zijn, wordt volgende keer uitgenodigd op het offerfeest.  Lekker met de hele familie schaapke de keel over snijden. Gezellig!
Om met een grapje te eindigen ‘weet je waarom Erdogan een snor heeft? Omdat hij graag op zijn moeder wil lijken’. Zo. Straks  mag onze hoofdredacteur het gaan uitleggen bij Unia. Aangezien hij zelf een snor heeft (model dat in Duitsland in de jaren ’30 populair was, na 1945 iets minder), zal hij het wel kunnen uitleggen.
manten respect

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *