ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Eindelijk een deftige beroepsopleiding voor kansloze jongeren in Antwerpen – 't Scheldt

Eindelijk een deftige beroepsopleiding voor kansloze jongeren in Antwerpen

ACTUEEL I

Eindelijk een deftige beroepsopleiding voor kansloze jongeren in Antwerpen

Begin maart heeft de rechtbank in Antwerpen heeft een bende overvallers bedacht met gevangenisstraffen tot 50 maanden voor drie hold-ups. De samenwerkende vennootschap van anderskleurige medelanders die uit 10 leden bestaat, heeft drie gewapende overvallen gepleegd. Op 3 februari 2016 bedreigde Mohamed de uitbater van een telefoonwinkel aan de Bredabaan te Merksem. De man die naar de pedofiele profeet werd vernoemd, richtte daarbij een wapen op het hoofd van de winkelbediende en schoot er net naast. De dader gingen aan de haal met de inhoud van de kluis. Op 22 februari 2016 vielen Samir B.-S. (26) en Omar A. (27) gemaskerd dezelfde winkel binnen. Younes A. (27) bestuurde de vluchtauto. De laatste overval werd door Mohamed E.K., Mouhcine T. (21), Tshiam R. (22) en Kulan Dilan K. (20) gepleegd op een telefoonwinkel in de Abdijstraat op het Kiel. De buit: 45 iPhones. De politie kon de overvallers makkelijk identificeren via camerabeelden, waarna ze werden opgepakt en voor de rechtbank gebracht.

Het is duidelijk dat deze jongeren een gemis aan opleiding hebben, anders waren ze niet opgepakt en ook niet veroordeeld geworden. Maar er is goed nieuws voor deze kanslozen en criminelen in opleiding. Begin maart opent er in de Reyndersstraat 20 te Antwerpen immers een eerste nieuwe escape room in de vorm van een bankkantoor. Hier kunnen deze jongeren zich bekwamen in een soort beroepsopleidingen De eerste cursus waarmee gestart wordt heet : Let’s Rob the Bank! De opdracht van dit spel is simpel en duidelijk: probeer in een uur een bank te overvallen, zoveel mogelijk geld te stelen en te ontsnappen aan de politie. Tijdens het spel wachten de deelnemers heel wat onverwachte wendingen. De deelnemers worden tijdens hun oefening via een scherm begeleid door compagnon Jack, de man die in het busje zit buiten het bankkantoor. Hoe goed je het er vanaf gebracht hebt, hangt van de hoeveel geld je gestolen hebt en in welke tijd. Kans op een gevangenisstraf is er niet, want het is een spel.

Het spel kan gespeeld worden in een team van minimum twee en maximum zeven spelers. De kansloze jongeren en de criminelen in spé weten vanaf nu waar naartoe.

Allen daarheen en niet drummen bij de inschrijving.

Rammer

***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *