ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Drukte in de emmer snot – 't Scheldt

Drukte in de emmer snot

Maatjes

Drukte in de emmer snot
De kijkcijfers van de urenlange woordenbrij van Dyab Abou Jahjah tijdens Zomergasten op ‘den Ollandse teevee’ leverden dan slechts een 18de plek op, voor de schrijvende media is het optreden van deze zelfverklaarde vrijheidsstrijder een container vol gevonden vreten in deze komkommertijd. Deze zomer was er nog geen sprake van mysterieuze graancirkels, noch kroko’s en slangen die uit wc-potten opduiken. De orkaan aan geventileerde meningen – sommigen vinden DAJ zelfs verfrissend – is na een volle week nog niet gaan liggen.
Dus aarzelt Homo Criticus niet om ook een kolommetje op te eisen in het leger der alwetenden.
De eerlijkheid gebiedt Homo Criticus op te biechten dat hij geen 3,5 uur voor de buis heeft gezeten, maar uit de veelheid van letterlijke citaten toch een redelijke stand heeft kunnen opmaken van DAJ’s geestesgesteldheid. En die is: ‘een verwarde man’. Dat hij Bart De Wever een zionistenpijper noemde (omdat de burgemeester Joodse instellingen wilde beveiligen na de aanslag op het Joods Museum in Brussel), moeten we niet letterlijk nemen, zo grinnikte hij op tv. Nou, ten eerste is het Joods Museum geen Israël-museum, en is DAJ dus niet alleen anti-Israël maar wel degelijk antisemiet.
Vervolgens: niemand heeft die uitspraak ooit letterlijk genomen. Stel u voor: Bart De Wever in een even onwelvoeglijke pose als de Turkse geitenneuker!
Wijlen Theo van Gogh beschreef DAJ als ‘de pooier van de profeet’.
Prof. Dr. Bob Smalhout, bij leven en welzijn alom geliefde columnist van de Telegraaf (en huisvriend van ’t Scheldt) vergeleek hem met Hitler en wenste hem subtiel de kogel toe. Homo Criticus gaat niet zo ver, maar heeft wel enkele prangende vragen. Zoals over de bestaansmiddelen van de heer Abou JahJah (wat blijkbaar ‘glimlachende wolf’ zou betekenen). Worden zijn columns in de Standaard misschien even royaal vergoed als die van Mulder in Het Laatste Nieuws?
En dat schijnhuwelijk met die Belgische Marokkaanse, heeft het gerecht daar ooit wat mee gedaan? Ooit typeerde Marcel Möhring in de Groene Amsterdammer DAJ als ‘onwelriekend, onsamenhangend, een paling in een emmer vol snot’.
Letterlijk hetzelfde wat Jan de Zutter opinieerde op Knack.be over de N-VA. Het wordt daar verdomd druk in die snotemmer.
Met De Wever én Abou Jahjah erin vreest Homo Criticus voor een potje paling worstelen.
Homo Criticus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *