DRIE BOEKEN OVER POEZEN – 't Scheldt

DRIE BOEKEN OVER POEZEN

In Katten & ander gespuis vertelt de bekende Nederlandse columnist van het NRC Handelsblad Frit Abrahams (°1946) over zijn stormachtige relatie met een nieuwe kat die ‘hij opeens zag als een vrouw, die hij heel graag wilde hebben’. ‘En het mocht ook nog’, voegt hij eraan toe, ‘we gaan haar Neeltje noemen’.
Het leven van een kat kan hard zijn, aldus nog Abrahams, maar ook het baasje moet soms lijden: rouwend bij de dierenarts, wanhopig zoekend naar een verdwaalde kat of ‘s morgens om vijf uur klaarwakker in bed als de kat honger krijgt…
Niet alleen Neeltje komt in het boek aan bod, ook haar voorgangers, haar opvolgers en vele andere dieren. Abrahams beschrijft ze op zijn manier: bondig, laconiek en humoristisch. Een leuk tussendoortje…
Van een iets andere orde is ‘Kattenwijsheid‘ met als ondertitel ‘voor een gelukkig en ontspannen leven‘.
Dit boekje, oorspronkelijk uitgegeven in Australië, bevat enkele tientallen prachtige, aandoenlijke foto’s van kleine en grote poezen van allerlei rassen vergezeld van opbeurende spreuken die geïnspireerd zijn op de natuurlijke wijsheden van de kattenwereld.
De foto’s tonen de ware aard van de kat: speels, nieuwsgierig, intelligent, vastberaden en zonder stress. De wijsheden geven de lezer(es) inzichten in het leven vanuit het gezichtspunt van een kat: neem het leven minder serieus, wees ondernemend en enthousiast, ga op zoek naar nieuwe kansen en mogelijkheden, praat eerlijk over je gevoelens zonder je zorgen te maken over wat anderen zouden kunnen denken en besef dat je leven precies zo gaat zoals het moet gaan…
Kattenwijsheidis een leuk cadeauboekje vooral te danken aan de vertederende foto’s van jonge katten.
Poes, poes, poes‘ is dan weer een luisterboek (op twee CD’s – luisterduur 75 minuten) met teksten van Annie M.G. Schmidt, voorgelezen door Jenny Arean.
Annie M.G. Schmidt schreef veel over katten omdat ze ze leuk vond, slim, grappig en eigenwijs.
Wie kent niet de kat van ome Willem, poes Minetje, de ribbel- en lapjeskat… allemaal even levendig en origineel als de schrijfster zelf die soms ‘liever kat dan dame‘ was.
Frits Abrahams * Katten & ander gespuis * Uitg. Prometheus * 183 p * ISBN 978 90 44612 99 8.Tanya Graham * Kattenwijsheid * Uitg. Bzztôh * 96 p * 9,95 € * ISBN 978 90 45309 44 6.Annie M.G. Schmidt * Poes, poes, poes * Uitg. Rubinstein * Twee CD’s * ISBN 978 90 47605 89 8.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *