ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Dominicus – 't Scheldt

Dominicus

Dominicus is rond 1170 in Caleruega in Spanje geboren. In 1204 ging hij als kanunnik van de kathedraal van Osma met zijn bisschop mee op reis. In Toulouse ontmoette hij albigenzische ketters en hij begreep hoe belangrijk het was hen weer met de kerk te verzoenen. Daarom stichtte hij de Orde der Predikheren – ooit de zwarte broeders genoemd en het best bekend als de dominicanen – en richtte gemeenschappen op die als ware centra van de katholieke cultuur moesten fungeren.Hij is in 1221 in Bologna overleden en in 1234 heilig verklaard.Bron: Heiligen, uitg. Roularta Books.***Als Vandervelden is geschoren is Verschueren rijk***VOLKSWEERKUNDE     Oogst, de akker geschoren, de winter geboren.

Bron: Het kalender weerspreukenboek Uitg. Davidsfonds***In augustus regen, geeft de wijnstok zegen***FAUTEN>>>>>>FOUTEN     Door opname (in méér dan één ziekenhuis) liep het nazicht en verbetering van meer dan een nummer) mank. Ik verontschuldig me: behalve ikzelf draagt niemand de schuld.
Zoals wij leerden toen wij (heel) jong waren: mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa. Ik beloof oplettender te zijn.
Bert Murrath, hoofdredacteur***In augustus lange dauw, dan blijft de hemel schoon en blauw***DIT IS EEN DUBBELNUMMER     Volgend nummer verschijnt op 22 augustus. Die dag verjaart de hoofdredacteur: hij wordt 82.
***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *