ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent DOMINICUS     – 't Scheldt

DOMINICUS    

Dominicus is rond 1170 in Caleruega in Spanje geboren. In 1204 ging hij als kanunnik van de kathedraal van Osma met zijn bisschop mee op reis. In Toulouse ontmoette hij albigenzische ketters en hij begreep hoe belangrijk het was hen weer met de kerk te verzoenen. Daarom stichtte hij de Orde der Predikheren – ooit de zwarte broeders genoemd en het best bekend als de dominicanen – en richtte gemeenschappen op die als ware centra van de katholieke cultuur moesten figureren. Hij is in 1221 in Bologna overleden en in 1234 heilig verklaard.Bron: Heiligen, uitg. Roularta Books.***De eerste regen in augustus jaagt de hitte voort***VOLKSWEERKUNDE     Geeft augustus in het begin veel zonneschijn, dan zal het een strenge winter zijn.Bron: Het kalender weerspreukenboek Uitg. Davidsfonds***Als augustus zonder regen henengaat,de koe maar mager voor de kribbe staat***CITAAT I     Kaaiman in De Tijd: ‘Naast het toetreden tot chatrooms waar kinderporno werd uitgewisseld heeft de acteur in kwestie een tweede domheid begaan: hij heeft een beroep gedaan op meester Sven Mary. Wat meteen een officiële schuldbekentenis inhoudt, aangezien meester Mary raadsman is van alle schoften ter wereld. Een of andere gek heeft een volledige lagere school uitgemoord?Daar verschijnt het kale hoofd van meester Mary al tussen een woud van camera’s en microfoons aan de deur van het huis van bewaring, om met enkele beledigende sneren naar de rechterlijke macht de kansen van zijn cliënt bij voorbaat tot nul te herleiden’.***

Vroeg vuur, vroeg as
***
CITAAT II
     Kaaiman in De Tijd:Oh ja, een vunzige figuur als Siegfried Bracke horen fulmineren over normvervaging, dat is als monseigneur Vangheluwe horen preken tegen kindermisbruik’.***Einde goed, al goed***CITAAT III     In De Nieuwe Gazet: ‘Nieuwe holocaust. Een man die uitdrukkelijk pleit voor de jihad in Syrië, is de Egyptische sjeik Mohamed Hassan. Op de televisiezender die hij bezit, werd zelfs ooit een lans gebroken voor een nieuwe holocaust. ‘Kijk wat Duitsland met de Joden gedaan heeft’, zo was er te horen bij beelden van de uitroeiingskampen. ‘We hopen dat dit opnieuw zal gebeuren, maar dat het ditmaal door moslims geschiedt’.*** Wat Jantje is, zal Jan worden***DOMHeden, in volle komkommertijd, zagen we op ons aller VRT een reportage over de gevolgen van de invoering van de Witte Kassa. Eigenlijk zouden alle kassa’s ‘wit’ moeten zijn, doch in de Horeca bleek dat niet evident. Nu is ze er dus een tijdje, na jaren getreuzel, de kassa die zwartwerk kennelijk onmogelijk maakt. You hate it or you love it, de zwarte economie krijgt het wereldwijd steeds moeilijker. Betalingen in cash worden steeds meer beperkt, de Luxemburgse en Zwitserse bankgeheimen sneuvelde, de Panamapapers bezorgen sommigen nachtmerries.De Witte Kassa is dus slechts een detail in de internationale strijd tegen fraude. Een programma over deze kassa vraagt natuurlijk om getuigenissen. Zo kwam dhr. Joel Gemeiner, uitbater van Den Artist (Leopold De Waelplaats, op het Antwerpse Zuid), aan het woord. De gevolgen van de Witte Kassa voor hem?
‘Ik heb vijf mensen moeten ontslaan’
, brieste hij. Ah zo. Als mijnheer Gemeiner zijn mensen officiëel moet betalen, moet hij er plots vijf ontslaan. Anders gesteld, deze pipo bekent gewoonweg voor heel Vlaanderen dat hij tot voor kort vijf mensen in het zwart betaalde. Of hebben wij iets gemist? Hoe lang is de verjaringstermijn voor sociale / fiscale fraude? Gemeiner, onze slimste Horeca-man.
Blatt Leser***Het moet zich vroeg krommen, dat een goede haak wil worden***Brasschaatse tjeven schepenen beloven op hun verzopen communiezieltje: ‘We zullen nooit meer rijden onder invloed’. Twee van de vier Brasschaatse schepenen die het afgelopen jaar werden betrapt op rijden onder invloed, werden in juni op het matje geroepen bij hun partijgenote de Antwerpse gouverneur Cathy Berx. Voormalig burgemeester en knechtje van de Antwerpse havenschepen Dirk de Kort en Bart Brughmans (beiden CD&V) erkenden als eerste stap naar de loutering vol-gens de goede katholieke traditie, dat ze fouten hebben gemaakt. Volgens smurfin Cathy met de rugzak toonden ze berouw en beloofden formeel dat dit nooit meer zal gebeuren. De N-VA schepen Tom Versompel (van veel drinken wordt het Verschrompeld) en kazakkendraaier en gebuisde burgemeester Luc Sevenhans (ex Vlaams Blok) verblijven momenteel in het buitenland en konden daardoor niet op het matje van de smurfin verschijnen. Naar verluidt zijn ze beiden op reis naar Sunny Beach waar een pint 1 euro kost en een cocktail 1,5 euro. Zij worden na hun ontnuchtering op het matje geroepen… maar ze hoeven geen boetedoening te vrezen want het lijkt er steeds meer op dat er geen sancties komen en dat het dus bij een gesprek zal blijven. Hiermee is dan ook eindelijk de hamvraag beantwoord: wat is het nut van een gouverneur!
Sauer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *