ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent De zotte kosten van De Morgen – 't Scheldt

De zotte kosten van De Morgen

Maatjes

De zotte kosten van De Morgen

Homo Criticus heeft het niet zo met sterrenrestaurants waar de maître d’hôtel moet komen uitleggen wat er schuil gaat in deze of gene crème of zalfje. Tot nu toe had hij dan ook een beetje (geveinsd) medelijden met culinaire recensenten die met een reeks euforische beschrijvingen van voedsel wekelijkse kolommen vullen.

Daar is nu verandering in gekomen dankzij de toevallige lectuur van een recensie in de rode proletenkrant (ahum) De Morgen.

De recensente van dienst, een ‘ancien’ volgens De Morgen, een ontslagen modejournaliste volgens anderen, mocht in het gezelschap van vriend L. een Antwerps restaurant gaan uitproberen. Het duo had geen zin in het 7-gangenmenu à 75 euro, wat zonder drank toch al een onkostenvergoeding van 150 euro had opgeleverd. Nee, het zou à la carte worden. Met onder meer Noordzeekrab, babykreeft, zeewolf, een aan tafel geflambeerd dessertje…

Toch schrok de recensente zich het apezuur toen de rekening kwam: 186,50 euro. Terwijl ze toch een ‘we hebben toch niet te gek gedaan-gevoel’ had. Om dat gevoel weg te spoelen gingen beiden naar de bar aan de overkant voor … een coupe champagne.

Een vergelijking met socialistische graaierijen op de kap van Brusselse daklozen en andere hongerlijers is wellicht overdreven, maar de chefs van De Morgen getuigen met deze gang van zaken toch niet van enig normbesef. Kaviaarsocialisten toen voeten uit. En de andere freelancers zullen wel hun eigen bokes smeren.

In het CittA-magazine van Gazet van Antwerpen mag het er dan ietsje bescheidener aan toe gaan, hun ‘culinair auteur’ Luc Hoornaert heeft geregeld een benevelde kijk op de bereidingen die hij keurt. Zo besprak hij onlangs falafel-balletjes en roemde daarbij Rachel’s die ‘al bijna vijftig jaar falafels maakt’. Daarbij een foto van die fameuze Rachel. Die niét Rachel is, maar de dame aan wie Rachel haar zaak lang geleden verkocht.
Rachel zit al jaren in haar huisje in Safed in Israël…

Zeg, dat Homo Criticus het heeft gezegd.
En, mijnheer Hoornaert, u vergat blijkbaar de Finjan op het Zuid, de zaak die in 2012 nog 13/20 kreeg van GaultMillau.
Eat that!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *