ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent DE REGENJAS VAN MELANIA – 't Scheldt

DE REGENJAS VAN MELANIA

Maatjes

Terwijl de totaal onsportieve Homo Criticus ongeduldig wacht tot de voetbalgekte voorbij is, hebben onze en andermans media andere besognes. Eentje gaat – godbetert – over de jas van Melania Trump. Google ‘Melania Trump jacket’ en in amper 0,31 seconden krijg je 36 400 000 resultaten.

Was de jas die de first lady droeg bij de vliegreis naar de migrantenkinderen in een opvangcentrum in Texas doorzichtig en niks eronder? Bedrukt met Mexicanen, soezend onder hun sombrero? Bevlekt met niet-Amerikaanse ketchup? Nee, op de rug stond ‘I really don’t care. Do U?’

Onmiddellijk schoten ‘de media’ in verontwaardiging-modus. Volgens CNN was het klaar als een klontje. Melania wilde een boodschap uitdragen. “Aan haar echtgenoot? Aan tegenstanders? Aan de media?” krabt de CNN-columnist zich achter het oor. Hij besluit dat Mrs. Trump én haar staff drommels goed wisten dat alle ogen en cameralenzen op haar zouden zijn gericht en het dus geen toeval kon zijn.

Welnu, Homo Criticus is een andere mening toegedaan. Die redelijk goedkope jas van Zara is een REGENjas en het regende die dag pijpenstelen. Het opschrift betekent dus zoveel als ‘Het regent oude wijven, maar dat stoort mij niet. U wel?’. Leuk gevonden toch van Zara? Al is de dubbelzinnigheid in dit geval mooi meegenomen. Chapeau, Melania!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *