DANSEN MET EVA – 't Scheldt

DANSEN MET EVA

Zestig jaar later – inmiddels is zij weduwe en oma en de donkere dagen in de bunker zijn nog slechts een vage herinnering – wordt zij plots weer met die periode geconfronteerd wanneer ze een brief ontvangt van Hans Beck, een soldaat die ook getuige was van Hitler’s laatste dagen. Hij dwingt haar het verleden opnieuw onder ogen te zien en zich af te vragen of ze wel zo onschuldig was als ze al die jaren heeft willen denken. Samen zullen zij de waarheid ontrafelen…
In een notendop is dit de plot van het boek ‘Dansen met Eva’ van de Engelse auteur en journalist Alan Judd dat zopas verscheen in een Nederlandse vertaling van Joost de Wit. Het verhaal dat hij vertelt is een ‘verdichtsel’.
Eva Braun had helemaal geen secretaresse, toch refereren heel wat in de roman voorkomende scènes en gebeurtenissen naar waar gebeurde (en intussen algemeen gekende) feiten.
Het pleit dan ook voor Judd dat hij met dit materiaal nog een aangrijpende thriller wist op te bouwen waarin de kwestie van schuld en herinnering een centrale plaats kreeg.Alan Judd * Dansen met Eva * Uitg. BZZTôH * 192 p * 19,95 € * ISBN 978 90 453 0844 9.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *