ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent DAMIAAN     – 't Scheldt

DAMIAAN    

Damiaan van Molokai, in 1840 geboren als Jozef de Veuster, moest al jong op de boerderij van zijn ouders werken. Toch kon hij zijn wens om priester te worden verwezenlijken en in1863 vertrok hij naar Hawaï om als missionaris tussen de arme boeren te werken. Hier kwam hij in aanraking met de verwoestende ziekte melaatsheid. Vanaf 1873 stond zijn leven in dienst van de verzorging van de melaatsen, die in quarantaine waren geplaatst op het afgelegen eiland Molokai. In 1884 raakte hij zelf besmet en in 1889 stierf hij, nog geen vijftig jaar oud. Hij is in 1995 zalig en in 2009 heilig verklaard. Bron: Heiligen, uitg. Roularta Books.***IJsheiligen hebben harde koppen***VOLKSWEERKUNDE     Met Sint-Job zet men de bomen volop.

Bron: Het kalender weerspreukenboek Uitg. Davidsfonds***’t Halvent van mei is de winter voorbij***CITAAT I     Jean-Marie Dedecker in Knack: ‘De mars tegen de angst werd afgelast wegens de angst en de chaos deed het rommelen tot in de Wetstraat: twee ministeriële schijnontslagen (Koen Geens en Jan Jambon) en één stoelendans (Jacqueline Galant)’.***Waar blijdschap in huis is, staat rouw voor de deur***‘DE MARS’     Doordenkertje.
Er waren op één dag 39 000 deelnemers aan de Antwerpse Ten Miles, onder wie 26 700 lopers.
In Brussel wandelden die dag 7 000 tegen Terreur.
Conclusie: de Belg loopt zich liever de pleuris dan te betogen tégen de pleuris.***’t Is kwaad oude vossen vangen***CITAAT II     Kaaiman in De Tijd: ‘Nu is er vorige week een interessant boek over die affaire voorgesteld, geschreven door VRT-reporter Wim Van den Eynde, die deze keer merkwaardig genoeg niet geschorst is door zijn directeur Luc Rademakers. Dat was een paar jaar geleden wel het geval, maar toen had hij een socialistische bedrieger ontmaskerd en zoiets kan natuurlijk niet op de openbare nieuwsdienst’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *