CYRILLUS – 't Scheldt

CYRILLUS

Cyrillus is tussen 370 en 380 in Alexandrië in Egypte geboren. Hij leefde als kluizenaar, maar zijn oom, de patriarch van Alexandrië, haalde hem over om terug te keren naar de religieuze gemeenschap. In 412 werd hij zelf patriarch van Alexandrië. In die functie toonde hij zich onwrikbaar in de strijd tegen ketterijen en met name de ketterij van Nestorius, de patriarch van Constanti-nopel. Cyrillus, bijgenaamd ‘het zegel van de kerkvaders’ en een van de leidende theologen en exegeten van het oosten overleed in 444. Bron: Heiligen, uitg. Roularta Books.

***

Zwermen de bijen in juni uit, dit betekent vette buit

***

VOLKSWEERKUNDE

     Juni vochtig en warm, maakt de boeren niet arm.
Bron: Het kalender weerspreukenboek Uitg. Davidsfonds

***

Als er op Sint-Pieter regen valt, is het jaar voor de boer verknald

***

CITAAT KAAIMAN OVER OBAMA

    ‘Het uitroepen van Iran tot gemeenschappelijke vijand van alle wereldmachten was strategisch een knappe zet. Trump heeft in acht uur meer hoop op vrede in het Midden-Oosten gewekt dan Obama in acht jaar. Dat hij het niet meent, doet er niet toe, dat deed Obama ook niet. En zowel de geradicaliseerde Arabieren als de Europese profiteurs recht in hun gezicht de waarheid zeggen, durfde Obama ook al niet’.

***

Met één hoed te meer in het jaar, onderhoudt men veel vriendschap

***

NABILA

Schepen van dierenwelzijn Nabilla Ait Daoud (N-VA) heeft een verbod op vogelactiviteiten laten instellen in Antwerpen. Sinds 1 mei mogen roofvogels als valken, uilen en buizerds niet langer opgevoerd worden als publiekstrekker in shows of op buurtfeesten
in de stad Antwerpen. Wie nog met een uil op de foto wil kan nog wel in de raadszaal van het stadhuis terecht telkens er een zitting van de gemeenteraad doorgaat. Ex schepen en nu gemeenteraadslid Flilip Heylen (CD&V) gaat immers nog steeds graag op de foto.

Rammer

***

Juli is het hooglied van de zomer

***

BUKKEN TOM, EEN BOEMERANG KEERT STEEDS TERUG

De originele ideetjes zijn duidelijk uitgeput bij het VB want 20 jaar  na datum stonden ze dit jaar op 1 mei opnieuw rond het standbeeld van priester Daens te Aalst. Zij het nu met veel minder aanwezigen dan twee decennia geleden. In de randanimatie was er, naast de onvermijdelijke eet- en drankstand, ook een ballenkraam opgesteld.
Wie met een welgemikte worp de blikjes met foto’s van ‘graaiende politici’ kon neerhalen, werd beloond met een drankbon. Partijvoorzitter Tom van Grieken en Vlaams Parlementslid Guy D’Haeseleer veegden de vloer aan met die ‘zichzelf bedienende politici die enkel oog hebben voor hun persoonlijke rijkdom’ maar intussen de belangen van de gewone man uitverkopen aan ‘Europa en de multicul’. Een ‘open inkomensregister’ moet politici tot soberheid aanmoedigen. Op een volgend VB evenement mag een blik met de afbeelding van Gerolf Annemans zeker niet ontbreken in het VB ballenkraam.

Sauer

***

INVLOEDRIJK

Onlangs werd een lijst met de 50 invloedrijkste families gepubliceerd. In het Vlaams parlement heeft Ludo van Campenhout (N-VA) zich alvast geprofileerd om door te stoten naar de top 10 van de lijst met de onder invloedrijkse politici. Hij wordt op de hielen gezeten door zijn collega’s schepenen Mark van Peel (CD&V- Antwerpen), Luc Sevenhans en Tom Versompel (N-VA) + Dirk de Kort en Bart Brughmans (CD&V) uit Brasschaat

Rammer

***

WAT IS EEN N-VA’er?

‘Wanneer het spreekt als een Vlaams-nationalist (BdW), tweet als een Vlaams Belanger (TF), rekent als een tjeef (JVO), beslist als een tiran (SVDP), poseert als een vrouw van lichte zeden (ZD), niet weet van-welk-hout-pijlen-maken als de eerste de beste groene jongen (JJ) en cumuls aan elkaar rijgt als een sociaal-kleptocraat (KK), dan is het waarschijnlijk een N-VA’er !’

Met dank aan Sauer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *