ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent CLOTILDE     – 't Scheldt

CLOTILDE    

Clotilde, de dochter van de Bourgondische koning Chillperik, is rond 474 in Lyon geboren. Als katholiek trouwde ze met Chlodovech (Clovis, de heidense koning van de Franken. Ze mocht haar zonen laten dopen en wist ook de koning te bekeren. Na diens dood vochten haar zonen een bloedige machtsstrijd uit, hoewel hun moeder hen van christelijke vermaningen en adviezen voorzag. Ze overleed in Tours in 545 en werd onmiddellijk als heilige beschouwd.

Bron: Heiligen, uitg. Roularta Books.
***De wei die in juni niets geeft, is niet waard dat ze leeft***VOLKSWEERKUNDE     Is het klaar met Petronel, dan meet men het vlas een el.
Bron: Het kalender weerspreukenboek Uitg. Davidsfonds***Juni spoort al velen aan, om voor plezier op reis te gaan***WIE GELOVEN?    ‘Geloven jullie jij (en Sauer) nu echt dat Assad , al dan niet sa-men met Rusland, die gifaanval heeft gedaan in Syrië. Ik geloof er geen bal van… maar ik geloof al jaaaaren de Westerse pers niet meer. Het wekelijkse ooggetuigenverslag van P. Maes die al jaren in Syrië verblijft en daar werkt is voor mij véél geloofwaardiger. Hij en zijn omgeving ziet daar ter plaatse Rusland en Assad als de bevrijders. Q.E.D. Groetjes, Wim***De jeugd moet haar tijd hebben***DAT IS TENMINSTE OPVOEDING…     Als uitzondering op de algemene regel van De Standaard: alleen slecht, onjuist, verdraaid, kwetsend of überhaupt geen nieuws brengend, deelde dit eertijds standingvol nieuwsblad (per vergissing?) een meer dan interessant berichtje mee.
Een alfabetiseringscursus van een Franstalig opleidingscentrum in Anderlecht veroorzaakt ophef. De cursus bevat enkele opvallende zinnen waarmee nieuwkomers de Franse taal aanleren.Geniet mee:
‘Papa jette une bombe et va en prison’.
‘Il a jeté une bombe et va en prison’.En, als kers op de taart: ‘Il me montre sa bombe en prison’.Dank u wel, Rammer
***Men moet het wiske wringen terwijl het groen is***VOORDEEL VAN OUDER OF SENIEL WORDEN     Het voordeel van seniel worden: dat is je eigen Paaseieren verstoppen en er plezier aan beleven ze te zoeken.

– Wanneer is het bedtijd?
Drie uur nadat ik in m’n zetel in slaap ben gevallen.- Wat is het grootste voordeel van cursussen voor gepensioneerden?
Onze ouders worden niet verwittigd als we ‘brossen’.***Een jonge vogel komt licht in de knip***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *