ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent BRIDGET     – 't Scheldt

BRIDGET    

Bridget leefde in Ierland en is rond 525 gestorven. Ze koos al op zeer jonge leeftijd voor een religieus leven en was stichteres en abdis van het grote klooster in Kildare. Ze wordt vereerd in Ierland , waar ze belangrijkste heilige is na H. Patrick. Bron: Heiligen, uitg. Roularta Books.***Sneeuw die blijft liggen langs de grachten, ligt op andere te wachten***VOLKSWEERKUNDE     Een donkere februari maakt een goede oogst.
Bron: Het kalender weerspreukenboek Uitg. Davidsfonds***Als het op Lichtmis stormt en de sneeuw komt vallen,dan wacht de tijd niet lang om een lentelied te schallen***CITAAT     Kaaiman in De Tijd: ‘Vautmans krijgt van Verhofstadt al twintig jaar een riant salaris via lijstvorming of via het schandelijke achterpoortje van de opvolgers. Dit als dank voor bewezen diensten waarvan de aard niet altijd even duidelijk was, gelukkig maar’.***RAMMER                                   EN WEER DIE OOSTFRONTERS…Gents N-VA gemeenteraadslid Karlijn Deene, de speech-schrijfster van Vlaams minister-president Geert Bourgeois van diezelfde N-VA, ligt onder vuur omdat zij in december ’16 een herdenkingsplechtigheid van een vereniging voor voormalige Oostfrontstrijders heeft bijgewoond. Nadat ze op haar smoelenboekpagina gepost had dat ze ‘beklijvend moment vond toen Oswald Van Ooteghem (oud Oostfronter en voormalige Volksunie senator ) hulde bracht aan de gesneuvelde en overleden kameraden en voor hen de joelkaars aanstak’, kwam de zaak in de openbaarheid. Eens de zaak aan het licht kwam heeft ze haar grootvader gebruikt als slappe excuusstrijder om haar aanwezigheid daar te rechtvaardigen. Ze had evengoed de man in de feestzaal kunnen afzetten en hem na afloop van de feestelijkheden kunnen gaan ophalen.
Maar neen, opportunistische Karlijn verkoos om de officiële opheffing de Sneyssenskring van dichtbij mee te maken om haar electoraat over de gestrekte arm te wrijven. Door de feiten gedwongen kon Vlaams minister-president Geert Bourgeois niet anders dan zijn speechschrijfster verdedigen. De woordvoerder van onze Vlaamse oppergaai verklaart dan ook: ‘Dat was een privéaangelegenheid en heeft niets te maken met haar werk’. Benieuwd hoe lang deze mythe zal standhouden en of het VB zich weer in het Judasgewaad van het verraad zal hullen zoals in 2001. In mei van dat jaar barstte de ‘Zaak Sauwens’ open als een rijpe zweer. Toenmalige minister Johan Sauwens (CD&V, voorheen Volksunie) woonde toen een jubileumbijeenkomst van het Sint Maartensfonds (vereniging van oud Oostfronters gelieerd met de Sneyssenskring) bij in zaal Alpheusdal te Berchem. Hij werd daar hartelijk welkom geheten door diverse mandatarissen van het toenmalige Vlaams Blok, maar werd ondertussen stiekem gefilmd door een VB filmploeg o.l.v. Adolf N. (what’s in a name)… Even later liet Filip Dewinter die videocassette ‘uitlekken‘ naar de pers. Sauwens werd ‘geflikt’ door het VB en tot ontslag gedwongen.*CITAATKaaiman in De Tijd:‘Het probleem van De Gucht is simpel: hoewel hij altijd gelijk heeft, doen de mensen nooit wat hij zegt. Dat begint thuis en dat zet zich buiten voort’…***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *