ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent BIRGITTA     – 't Scheldt

BIRGITTA    

Birgitta trouwde op haar veertiende met de edelman Ult Gud-marsson, met wie ze acht kinderen kreeg. Na zijn dood leidde ze een ascetisch en contemplatief leven. Ze was franciscaner tertiaris en stichtte de Orde van de Heilige Verlosser (beter bekend als de birgittinessen), hoofdzakelijk voor vrouwen, maar ook voor mannen. Ze is in 1373 in Rome gestorven. Bron: Heiligen, uitg. Roularta Books.

***In een zomer fijn, moet er donder zijn***VOLKSWEERKUNDE     Wil het in juli niet heten, dan zal men in augustus zweten.

Bron: Het kalender weerspreukenboek Uitg. Davidsfonds***Is juli voor de bijen goed, Boer, houd dan maar goede moed***CITAAT     Sauer in ‘t Scheldt: ‘...trouwe paladijn monsieur Muyters liet zich in het leder van zijn luxueus ministerieel dienstvoertuig vallen en liet zich airco gekoeld naar Dewevercity voeren om daar een nummertje zeepsmoellachen en camerageilen op te voeren…’.***Juli is het hooglied van de zomer***BART MAAKT MUZIEK     Bart de Wever (N-VA) gaat radio maken. De Antwerpse bur-gemeester zal op zondag 16 juli hoofdgast zijn bij Radio Minerva. De Antwerpse seniorenradio die uitzendt aan de Wandeldijk op Linkeroever, bestaat dit jaar 35 jaar. Dat wordt gevierd met een heel bijzondere uitzenddag. Elk uur van de dag komt een bekende
Antwerpenaar een uurtje radio maken. Tussen 9u en 10u is het N-VA partijvoorzitter, parlementslid en burgemeester Bart de Wever die de luisteraars zal verblijden met zijn aparte muziekkeuze en zijn cassante commentaren. 
Aha, Aha, Aha Radio Dewever
vanop het strand van Sint Anneke. De Grote Leider moet zijn twintig favoriete platen meebrengen en moet die ook zelf aan elkaar praten. Hij moest niet lang nadenken over de platenkeuze. Achtereenvolgens zal hij al zeker volgende bekende nummers ten gehore brengen:Aegukga (Volkslied van Noord Korea ) onmiddellijk gevolgd door I’m the Leader of the Gang (Gary Glitter). Speciaal voor Linda V. uit Wilrijk: Mein Schatz, ich bin ein Reiter. Liesbeth wo willst du denn hin? Das sind die heißen Husaren (speciaal opgedragen aan Ludo van Campenhout en Luc Bungeneers). En voor zijn oud partijgenoot Johan Sauwens (ex-Volksunie, nu CD&V) zal hij niet één, maar twee nummers draaien: Alte Kameraden en Ich hatte einen Kameraden. ( Ich hatt’ einen Kameraden, Einen bessern findst du nit. Die Trommel schlug zum Streite, Er ging an meiner Seite In gleichem Schritt und Tritt.)Rammer***De aanhouder wint***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *