ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent BERNARDUS     – 't Scheldt

BERNARDUS    

Bernardus is in 1090 gebo-ren in de buurt van Dijon. Toen hij 22 was trad hij in bij de benedictijner abdij van Citeaux, waar hij de pas gestichte cisterciënzer orde een enorme impuls gaf. In 1115 werd hij benoemd tot abt van een nieuw klooster in Clervaux van waaruit hij veel andere vestigingen stichtte. Tijdens zijn leven was hij de machtigste religieuze leidsman in Europa, die bekend stond om zijn vrome levenswandel, zijn wonderbaarlijke genezingen en zijn onderricht. Onmiddellijk na zijn dood in 1153 nam zijn verering een hoge vlucht.Bron: Heiligen, uitg. Roularta Books.***zannekin*In augustus regen, geeft de wijnoogst zegen***VOLKSWEERKUNDE     Als de ooievaars na 21 augustus nog blijven, zal een zacht winter binnendrijven.

Bron: Het kalender weerspreukenboek Uitg. Davidsfonds***De akker geschoren, de winter geboren***

Blatt Leser
Doe Doe Klopgeest !Zo. Van een titel gesproken. Doe Doe Klopgeest! Is Blatt nu helemaal gek geworden, zult u denken. Of gewoon te lang in de zon gelegen? Een jetlag? Logische gedachten, beste lezer. Doe doe klopgeest, waar slaat dat nu op? Wel, het is de naam van een bedrijf. Een uitgever van kinderboeken? Een spookhuis op de Sinksenfoor? Een marginale hippieclub? Een associatie van New Wavers?
Neen, het is het bedrijf van ene Tom Meeuws en dan gaat er bij ondergetekende een belletje rinkelen. Tom is de man die in volle komkommertijd (timing is alles in politiek) plots gepistoneerd wordt als sp.a kandidaat, om die vervelende Bart de Wever uit het Antwerpse stadhuis te jassen.
‘Een succesvol ondernemer’,
aldus Het Laatste Nieuws. Zo? Wij dus op zoek. Doe Doe Klopgeest! heet dus het bedrijf van Tom. Wij geven geen commentaar op de hoge graad van infantiliteit van deze naam. Ieder heeft het recht om kinderachtig te zijn. Er zijn ook mensen die hunne kleine Maya noemen… We vonden helaas geen website van deze onderneming. Evenmin een jaarrekening in de balanscentrale van de Nationale Bank (hetgeen nochtans wettelijk verplicht is). Wat dit bedrijf (ondernemingsnummer 0634.596.071) dus uitspookt kan dus niet ontdekt worden. Hoe HLN dan kan stellen ‘Na zijn ontslag als Antwerps directeur bij De Lijn, anderhalf jaar geleden, ontpopte de levenslustige en enthousiaste Meeuws zich tot succesvol sociaal ondernemer’ is een raadsel.
Tom, een ondernemer? Hij is zijn hele leven al een via politieke benoemingen vetgemeste apparatsjik. Eerst werkte hij op het kabinet van Agalev-schepen Chantal Pauwels. U weet wel, die boerse dame die na 26 schandalen (handtassen kopen met visakaart van de stad, onkostenrekening twee keer indienen, als vetbetaalde schepen voor een appel en een rot ei in een OCMW huis mogen wonen) het mocht afbollen, daarna draaide hij zijn kazak een eerste keer en werkte hij voor Dirk Grootjans (Open Vld) om dan schichtig in een andere kruiwagen te kruipen en een jobke te krijgen als directeur bij de Stad.
Nadat nieuwe beschermheer Patrick Jansen verdampte werd hij in 2013 ondergebracht bij De Lijn, waar hij dan wegens een rits redenen ontslagen werd. Een groot licht, u merkt het al. Gelukkig heeft hij zijn supporters. Bart Brinckman van De Standaard bijvoorbeeld.
Op smerige wijze (DS 18/7) vergelijkt hij Tom Meeuws met Bart de Wever. Terwijl deze eerste ‘in de Seefhoek’ woont (lees: een sympathieke volksmens is) woont de andere ‘in een villa buiten de Ring’ (lees: een rijke stinkerd is). Van karaktermoord gesproken, … Wie de gatlelijke ‘villa’ van BDW, hartje Deurne, aan de drukste invalsweg richting stad, onder het geruis van de Ring, kent weet hoe onfair dergelijke voorstelling van irrelevante feiten is. Het prachtige herenhuis van Supertom interesseert ons ook niet. De toon is echter gezet. Brinckman heeft er een knuffel bij. Uit slechte bron vernamen we dat Brinckman al eens met Tom samen een koffietje gedronken heeft en Brinckie is daar apetrots op. Hij maakte een selfie of zes. De in een villa in Roeselaere opgegroeide Westvloamse stedelijke yuppie wordt door Stinkman jubelend beschreven als ‘in alles is hij de tegenpool van Bart De Wever’. Aangezien Bart de Wever you hate him or you love him – een erg intelligent (grootste onderscheiding op de unief), strategisch geniaal (van een prutspartij de grootste van het land maken, én de PS, aan het bewind sinds 1911, buiten loodsen) politicus is die in elk debat de tegenstrever onder de mat veegt, breken voor de social listen mooie tijden aan.
Doen Doen, Klopgeest !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *