ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent BERNADETTE – 't Scheldt

BERNADETTE

Bernadette is op 7 januari 1844 geboren in Lourdes, in Frankrijk. Op veertienjarige leeftijd was ze te zwak bij een grot op de berg Massabiele getuige van de eerste van achttien verschijningen van de Maagd Maria, die zich voorstelde als de ‘Onbevlekte Ontvangene’. Op haar 22ste besloot Bernadette zich terug te trekken in het Convent van de H Gil-dard, het moederhuis van de Congregatie van de Zusters van Naastenliefde van Nevers. Daar bleef ze tot haar dood in 1879. Ze werd heilig verklaard op 8 december1933.Bron: Heiligen, uitg. Roularta Books.***April vult vele zolders dankzij de vele donders***VOLKSWEERKUNDE     April nat en koud, dan groeit het koren als een woud. Bron: Het kalender weerspreukenboek Uitg. Davidsfonds***Half april, ’t zij warm of koud, zingt de nachtegaal in ’t hout***MISTER DAFALGAN     In eigen Groene partij wordt jongeheer Calvo Mister Dafalgan genoemd: je ziek met naar hem te luisteren.Adriaan van Gansen***Vroeg wijs, vroeg zot***CITAAT I     Kaaiman in De Tijd over minister Kris Peeters: ‘Zijn erelijst aan heimelijke streken overtreft nog de inventaris van zijn rampzalige bedrijfsbezoeken’.***Met arbeid krijgt men vuur uit de steen***KORAN…     De Jihad zou op z’n einde lopen. Ze hebben een fout in de Koran ontdekt: een gesneuvelde moslim krijgt geen 77 maagden, maar een maagd van 77. Dat komt ervan als ge vanachter naar voor leest!***Die het hardste werken wonen in de kleinste huizekens***CITAAT II     Kaaiman in De Tijd over Reynebeau: ‘Met Reynebeau als president zou het de Verenigde Staten ongetwijfeld beter vergaan. Niets, werkelijk niets, overtreft de arrogantie van de journalist’.***Gelukkige zotten hebben geen wijsheid van doen***CITAAT III     Kaaiman in De Tijd over schandknaapje Bracke: ‘Siegfried Bracke, schandknaapje van de Turkse dictator Erdogan en van de Belgische monarchie, pleitte al voor een strikt verbod op Ameri-kakenners, en het is jammer dat het voorstel van hem komt of wij hadden het gesteund’.***Koek naar geld***

Geachte Redactie,De journalist D. Vanoverbeke van Le Soir had weer eens een goede dag; hij vond immers een nestbevuiler eerste categorie, die deskundig zijn behoefte deed op de radicale Vlaamse Beweging. Eric Defoort walgt van het nationalisme – het Vlaams-nationalisme. Hij vindt dat we in Linkebeek en Sint-Genesius-Rode niets meer te zoeken hebben. De activiteiten van de Vlaamse Beweging irriteren hem mateloos. En dan weten dat hij nog voorzitter van de VVB is geweest.
Hij is blijkbaar in de leer geweest bij Herman de Croo, want hij vindt dat de (Belgische?) psychiaters overbelast zouden zijn indien zij alle gestoorden, d.w.z. psychiatrische gevallen, die in de Vlaamse Beweging rondlopen zouden moeten onderzoeken. De organisaties, waarvan hij denkt dat de leden in een gesticht zouden moeten worden gestoken, zijn volgens Eric Defoort het Taalaktiekomitee en Voorpost.Ik heb aan de VVB en andere organisaties gezegd dat de Vlaamse Beweging inderdaad andere opinies moet eerbiedigen, maar…. dat het tijd is dat ze zich niet oeverloos laat beledigen.Op het 79e Zangfeest is er al met al nog een brave toespraak, door Eric Stoffelen, gehouden. Alleen al het feit dat, met de N-VA in de regering, het A.N.Z. verstoken blijft van subsidies, kan men enkel verzwijgen als men niet voor te radicaal wil doorgaan. Van hetzelfde kaliber is het verzwijgen van de grote massa-invasie van moslims, die onze Vlaamse (lied)-cultuur mee bedreigt.Nu het blijkt dat we geen intern-Vlaamse onafhankelijksheidsoplossing kunnen afdwingen (Jan Jambon in Libre Belgique:un gouvernement Michel II c’est possible’, zou het goed zijn dat we de Groot-Nederlandse weg opgaan. Nog geen vlag of geen woord over de Nederlandse zaak, zo groot als een zakdoek, op het Zangfeest!En overigens: Herman de Croo heeft zich bij de mentaal gehandicapten verontschuldigd, dat de Vlaams-nationalisten er ook dergelijke zijn.
En voor Eric Defoort: een lint van officier in de Kroonorde en de titel van burggraaf (zoals Mark Eyskens).
Met Nederlandse licht verstoorde groeten,Jos Wouters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *