ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent APOLLONIA – 't Scheldt

APOLLONIA

Apollonia, een diacones uit Alexandrië in Egypte, stierf de marteldood in 249 tijdens de rellen tegen de christenen. De beulen sloegen al haar tanden uit de mond en toen zij dreigden haar levend te verbranden als ze haar geloof niet afzwoer, sprong ze uit eigen beweging in de vlammen. Haar verering werd in het westen snel populair.
Bron: Heiligen, uitgeverij Roularta.
***Dansen de muggen in januari, dan zitten we met Pasen in de penarie***VOLKSWEERKUNDE     Dat God ons maar beware voor een milde februare.
Bron: Het kalenderweerspreukenboek Uitg. Davidsfonds***Lente in februaar: daar vraagt niemand naar***RUBRIEK: RIJP VOOR ’T ZOTHUIS     Er gebeuren zoveel onzinnige dingen dat wij besloten hebben een nieuwe rubriek te starten: RIJP VOOR ‘T ZOTHUIS. Stuur ons gerust de naam (namen) van die personen waarvan u overtuigd is dat hij/zij rijp is voor zeer langdurige opname in een zothuis.***Een donkere februari maakt een goede oogst***CITAAT I ‘MIGRANTEN = MISDADIGERS’?     Silvio Berlusconi in Het Laatste Nieuws: ‘De migranten die de afgelopen jaren zonder papieren in Italië zijn binnengekomen, zijn allemaal ‘misdadigers’.
Dat heeft oud-premier Silvio Berlusconi in een interview gezegd. Zijn uitspraak heeft vermoedelijk een electoraal doel. Hoewel hij zelf geen politiek mandaat meer mag bekleden nadat hij schuldig is bevonden aan belasting-ontduiking, ijvert hij voor een zege op 4 maart van zijn eigen rechtse partij Forza Italia, die een grote alliantie nastreeft met twee extreemrechtse partijen.***Als het hammetje gekloven is, is het sparen gedaan***Het verschil van de differentie…     Een frietje gaan eten in het Antwerpse Fornuis… of gans het jaar gratis (sic) over een loge beschikken in de Gentse Ghelamco-arena, alsook een som van minstens 5 000 Euro in de stadsbe-groting op te nemen zodat alle schepenen en co met volle smaak kunnen schransen bij elke thuismatch.
Je kan rustig zeggen dat de Gentse burgemeester Termont (sp.a) alles ‘Optima’al geregeld heeft, ‘Samen‘ met Groen en de Open-VLD.
Groetjes, Wim***Het water loopt altijd naar de zee***CITAAT II PIETER BAUWENS IN DOORBRAAKAls deze week iets duidelijk heeft gemaakt dan is het dat de (linkse) culturele en socio-culturele wereld en al wat daar rond hangt, wordt samengehouden door een kluwen van subsidies en voordelen. Soms openlijk en soms omgeven door heel wat geheimdoenerij en gebricoleer. Soms zijn die voordelen te dik aangezet en gaat het mis… Er hangt een ‘ons kent ons sfeertje’ tussen (centrum-)linkse politici en hun achterban, gestructureerd in vzw’s allerhande.***CITAAT III KAAIMAN
Wie heeft zich met die Samen-saga het belachelijkst gemaakt? Niet gemakkelijk. Hopelijk komt niet aan het licht dat sp.a’ers Dag Allemaal hebben getipt, of John Crombez is hors concours. Hij moet dan publiekelijk zijn excuses aanbieden aan Marc Descheemaecker, die hij in twee afleveringen van ‘Terzake’ valselijk beschuldigd heeft. In afwachting is Wouter Van Besien topfavoriet.
Wie wil zo’n sukkel als burgemeester van een wereldstad?***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *