ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent APOLLONIA – 't Scheldt

APOLLONIA

Apollonia,een diakones uit Alexandria in Egypte, stierf de marteldood in 249 tijdens rellen tegen de christenen. De beulen sloegen al haar tanden uit haar mond en toen zij dreigden haar levend te verbranden als ze haar geloof niet afzwoer, sprong ze uit eigen beweging in de vlammen. Haar verering werd in het westen snel populair. Bron: Heiligen, uitg. Roularta Books.***Februari met veel sneeuw, een droge maarten een natte april voorspellen een goed jaar***VOLKSWEERKUNDE     In februari blote armen, dan vriest het met Pasen tot in uw darmen.

Bron: Het kalender weerspreukenboek Uitg. Davidsfonds***In februari leeuwerikenzang, duurt niet lang***DOM, BLOND EN DE WAARHEID     Enkele decennia terug ontstond uit het niets, de onzin dat haarkleur en intelligentie iets met elkaar te maken hadden. Toen baalde er op dat ogenblik niemand over de gegrondheid van die bewering omdat blond en dom een succesformule was geworden voor al wie zich hiermee in de kijker wilde stellen. De blondjes zelf wisten wel beter en lieten het zich welgevallen zonder ook maar klacht in te dienen wegens discriminatie en/of stigmatisering. Wie nu nog wel met deze zaken wil scoren, moet zeker van goeden huize zijn. Dat de rijkswachters dat meestal ook wel zijn, weet iedereen.
Dat de rijkswacht echter de oorzaak is van deze
haaraffaire, weet alleen de rijkswacht. Het zat zo in elkaar. Na een voetbalwedstrijd zat ik op een bank met naast me enkele jonge rijkswachters in burger (wellicht aspiranten) het supporters-gedoe voor de cafés aan de overkant gade te slaan. Plots greep mijn buur mijn arm en vroeg of ik ook zag wat hij zag. Omdat ik me aan supporterrelletjes verwachtte maar niets daarvan zag, antwoordde ik negatief. Of ik dat dan niet zag, vroeg hij nog eens. Vervolgens moest ik mijn vizier afstellen op een dom blondje. Omdat ik het nog steeds niet door had, vroeg hij mij uiteindelijk ter verduidelijking, of ik die domme neger dan niet in de gaten had. Inderdaad, een beschonken per-soon waggelde zigzaggend tussen de supporters door naar een volgend café. Mijn frank viel en ik snapte dat dom blondje het codewoord was voor domme neger. Dat de rijkswacht hier niet gekozen had voor slimme zwarte, naar analogie met slimme landbouwer voor domme boer, is me nog altijd een raadsel. Of, was men al zo vooruitziend dat men al de perikelen met het zwart van zwarte Piet in het achterhoofd had.
Bas Wouter
***Gestolen goed geeft geen kroze***DWDD: DOORGEDRAAID, ONWAARDIGE COMMENTAAR    In het extreemlinkssocialistische en bijzonder vulgair tv-programma De Wereld Draait Door meende Peter Vandermeersch de schitterende inauguratietoespraak van Donald Trump te moeten afbreken. Wat een geluk dat de directie van het Havenbedrijf in Antwerpen waar Vandermeersch solliciteerde zijn kandidatuur in de papierbak heeft gegooid.*Lichte dag, lichte ogen***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *