ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent ALBERTUS – 't Scheldt

ALBERTUS

Albertus is rond 1200 geboren in een adellijke familie in Zwaben (Duitsland). Op zeventienjarige leeftijd trad hij in bij de domini-canen in Padua. Hij doceerde in Hildesheim, Regensburg en Keu-len, voordat hij een aanstelling kreeg als magister in de theologie in Parijs. Tussen 1254 en 1257 was hij provinciaal overste en drie jaar later werd hij tot bisschop van Regensburg benoemd. Hij is in 1280 overleden in 1622 zalig en in 1931 heilig verklaard.Bron: Heiligen, uitg. Roularta Books.***Novembersneeuw dik of fijn, doet het winterkoren geen pijn***VOLKSWEERKUNDE     November in de nevel, ’t blijft schoon, dat is de regel.
Bron: Het kalenderweerspreukenboek. Uitg. Davidsfonds***Koude november en vruchtbaar jaar was steeds verenigbaar***CITAAT KAAIMAN    ‘In De Tijd: Het is waar: 3 en 7 zijn ook potsierlijk, en 8 dan, wat dacht u van 8, of van 2, maar daarnaast zijn de CIM-cijfers sinds jaar en dag de meest belachelijke cijfers die publiekelijk worden verspreid. Geven oplage, verkoop, bereik en nog een paar onnuttige statistieken over dag- en weekbladen, allemaal gege-vens die, en luister nu goed, door de uitgevers zelf op erewoord werden verstrekt. Het erewoord van een uitgever!
Daar kunnen wij van meespreken. Men zal nog eerder zijn vertrouwen schenken aan een Albanese handelaar in tweedehandswagens, of aan de directeur van een West-Vlaams slachthuis, dan aan een uitgever’.
***
De oven verwijt de schoorsteen dat hij zwart is***KIES ONBENUL De Block is kandidaat     Ik stem voor De Block als Koningin Troela. Maggie De Block. Patiënten zijn boos, ouders van zieke kinderen zijn boos. Verplegers en dokters en heelder ziekenhuizen zijn boos. Dus is haar nominatie waarschijnlijk de laatste kans om de kroon nog te grijpen.Lily***Wie zijn vuurtje maakt te groot brengt zichzelve in de nood***PRAKTIJK PEST    Zo. Het Brusselse Gewest gaat praktijktesten invoeren. Men wil nagaan of een bedrijf sollicitanten met een verkeerde naam minder kans maken dan kandidaten met het juiste kleurtje. Versta: de Mohammeds van deze wereld worden gediscrimineerd, en daar gaan we wat aan doen. Alsof men in Brussel geen andere katjes te geselen heeft, terroristennest Molenbeek uitmesten bijvoorbeeld.
En hoe ziet zo’n test eruit? Er worden twee gelijkaardige sollicitaties naar een bedrijf gestuurd. Die verschillen slechts op één punt: de ene heeft een ‘autochtone’ naam en de andere een naam van vreemde afkomst.
De ene heeft als afzender Vanderslagmulder Benny, de andere Massoef El Syfilis. Verder, alles gelijk: zelfde diploma, zelfde hobby’s, zelfde ervaring, zelfde leeftijd etc. So far so good.
Euh
, hoe achterlijk denkt men dat ondernemers zijn? Als er twee identieke sollicitaties binnenkomen, dan weet men toch onmiddellijk dat het nep-kandidaten zijn. Immers, iedereen weet van dit gedoe… wat doet de bedrijfsleider dan? Hij nodigt deze kandidaten uiteraard allebei NIET uit.
Wat levert de praktijkpest dan op? Noppes. Nada.
Het enige wat bewezen wordt, is de domheid van de politici. Voor zover we dit bewijs nog nodig hadden.
Blatt Leser***
Ongelijke schotels maken kwade broeders
***
CITAAT II
Marokkaans minister van Cultuur: Marokkaans minister van Mensenrechten: ‘Homo’s zijn afval’.***
Geen pot zo scheef of er past een deksel op
***
CITAAT IIILuckas vander Taelen in De Tijd: ‘Bescheidenheid is nooit Dewinters sterke kant geweest, maar zijn zin voor provocatie des te meer. Neem nu zijn idee om begin november, ver van zijn thuisbasis, op ‘islamsafari’ te gaan in de Brusselse gemeente Molenbeek, volgens hem de ‘jihadhoofdstad van Europa’.
Als eregast bij zijn trip nodigt hij de Nederlandse politicus Geert Wilders uit, die andere meester-provocateur. Nog voor dit duo één voet in Molenbeek heeft gezet, heeft het zijn doel al bereikt. De burgemeester, Françoise Schepmans, zei meteen dat de gemeente een klacht zou indienen. Het bezoek van Dewinter zou ‘het imago’ van Molenbeek ‘beschadigen’ en onnodig ‘stigmatiserend’ werken. Ze leek niet te beseffen dat dit wel zwakke argumenten zijn om een bezoek van twee democratisch verkozen parlementsleden te verbieden. En niemand wist te vertellen bij welke instantie ze klacht zou indienen.
***
Wie borg blijft geeft de sleutel van zijn geldkast
***U KIEST: STUUR ONS UW KANDIDATEN
KONING ONBENUL * KONINGIN TROELA
***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *