Afslanken? Ga naar een rusthuis! – 't Scheldt

Afslanken? Ga naar een rusthuis!

Maatjes

Afslanken? Ga naar een rusthuis!

Het was slechts een klein berichtje temidden van de bladzijden en bladzijden over terreuraanslagen, maar Homo Criticus verslikte zich toch in zijn ochtendkoffie. Een aanzienlijk deel van onze rusthuisbewoners blijkt ondervoed.

Hoe kan dit, in een land waarvan de bewoners spontaan de geldbuidel opentrekken als ze beelden zien van Afrikaantjes met dikke hongerbuikjes en smekende ogen?
Het antwoord is even simpel als onthutsend: er is geen geld voor opa’s en oma’s in het ‘roest’huis. Het budget bedraagt namelijk 4 (vier) euro, niet per maaltijd, maar per dág!
Geen wonder dus dat er heel veel pureepatatjes en gehakt op het menu staan.

De arts die het allemaal met eigen ogen kon vaststellen, klaagt ook het gebrek aan personeel aan, waardoor de drie dagelijkse maaltijden op een drafje worden geserveerd en afgeserveerd. Ontbijt om 9u30, middagmaal al om 12u (wanneer sommigen nog op de korst van het ontbijt kauwen) en avondmaal om 17u. Voor de rest niets te verhapstukken gedurende 17 uur.

En zeggen dat ziekenhuiskost al zo erg is, dat je met gesloten ogen niet eens merkt of je vis dan wel vlees eet en met murw gekookte groentjes die ruiken en smaken naar groen afwasmiddel.

Maar uit een ziekenhuis mogen de gasten doorgaans wel uitchecken voor hun broek afzakt bij gebrek aan gewicht.

Homo Criticus

***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *