ADAM EN EVA  – 't Scheldt

ADAM EN EVA 

De stamvader en stammoeder Adam en Eva worden in de oosterse kerk op 19 december herdacht en hebben samen een plaats gekregen op de nieuwe katholieke heiligenkalender. Zij zijn heilig omdat ze door de verlossing zijn gered. God had Adam naar zijn evenbeeld geschapen en hem de heerschappij over de levende natuur gegeven. Eva was zijn levensgezel, voortgekomen uit Adam, zodat hij niet alleen zou zijn. Maar zij maakten de fout dat ze God ongehoorzaam waren – de oorzaak van de erfzonde – en werden uit het paradijs verjaagd. Desondanks spraken de stamouders geen kwaad over God, maar aanbaden en dienden hem kuis.

Bron: Heiligen, uitg. Roularta Books.***Als het zomert in december, is er iets mis met de kalender***VOLKSWEERKUNDE     Op een droge december volgen een droog voorjaar en een droge zomer.
Bron: Het kalender weerspreukenboek. Uitg. Davidsfonds***Zo hoog in de winter de sneeuw, zo hoog in de zomer het gras***VRIJGEVIGE LIESBETH HOMANS     Het is een goede zaak dat de genaamde Liesbeth Homans subsidies en steun verstrekt. Maar kan dat niet een beetje nauwkeuriger?
Dat ze subsidies geeft aan Zwarte Piet voor het behoud van die folklorefiguur zouden we kunnen begrijpen maar geld geven aan een zwarte onnozelaar die Zwarte Piet wil afschaffen is over de meet. Volgens www.Golfbrekers.be zou die paljas – grootgebracht en opgevoed in een Vlaams-nationaal gezin ! – als subsidie niet minder dan € 710 076 + 1 500 000 toegestopt krijgen. Was Liesbeth wel nuchter op dat moment?Sinjoor***Vreugd in huis, druk aan de deur***CITAAT I     Elseviers Weekblad: ‘Groningse binnenstad ‘overspoeld’ door rovende Marokkanen’.
Heeft Geert Wilders dan ongelijk als hij zegt ‘Minder Marokkanen’?***Een anders lijden is maar een droom***DE MANIEREN VAN EEN TURKSE DICTATOR
     Erdogans partij wilde verkrachter met slachtoffer laten trouwen. Verkrachters zouden de kans krijgen in Turkije om met hun slachtoffer te trouwen en zo te ontkomen aan een gevangenisstraf. De AK-partij van de president Recep Tayyip Erdogan wilde dat laten vastleggen in een amendement. Als een verkrachter de vrouw trouwt die hij seksueel heeft misbruikt, dan ontkomt hij aan een gevangenisstraf. De nieuwe wetgeving heeft ook betrekking op pedofielen die kinderen misbruiken: zij kunnen uiteindelijk ook trouwen met het minderjarige slachtoffer. Wegens protest voorstel ingetrokken.***Zalige kerst en gelukkig jaareindewensen wij alle lezers toe !***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *