ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent A. MANDEL – 't Scheldt

A. MANDEL

Zondag, rustdag?

Wat je als politieker al niet moet doen, zeker in een verkiezingsjaar, bewees de Patser van de N-VA alweer het voorbije weekeinde.

Net als een aantal historisch sterke mannen zoals Benito Mussolini, Mao Zedong en meer recent Vladimir Poetin ontblootte Antwerps burgemeester en N-VA partijvoorzitter Bart De Wever het gestroomlijnde edoch behaarde bovenlichaam in de openbaarheid. Met de wasspeld op de neus begaf De Wever zich naar de zwemvijver in het Boekenbergpark te Deurne om samen met de politiek rood gekleurde ijsberen in het ijskoude water te duiken. De kroonjuwelen veilig verstopt in een schelp als pose, keek hij na de duik onverveerd in de lens van de aanwezige camera’s.

Is de in de media gepubliceerde zwembadfoto een teken van democratische ingesteldheid van De Wever of eerder een gevolg van wat tegenwoordig gemeenzaam de personalisering van de politiek wordt genoemd?

Vermits studies zouden uitwijzen dat kiezers zich tegenwoordig in hun keuze voornamelijk laten leiden door de indruk die ze hebben van de persoon van een politicus en minder door de standpunten van een partij, was deze duik zeker de moeite waard om de door artikel 11 van de arbeidswet van 16 maart 1971 bedoelde zondagsrust voor op te offeren.

Leg nog maar wat handdoeken klaar want de weg naar zondag 14 oktober 2018 is nog lang.

***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *