998 Jef P – 't Scheldt

998 Jef P

Wie herinnert zich niet de beelden van een tierende Patrick Vanoppen tegen de verzamelde pers op een moment dat de overdracht van de aandelen bij Germinal Beerschot nog niet in kannen en kruiken was: ‘ik moet die shit niet meer hebben, onnozelaars’. 

Intussen heeft de Leuvense projectontwikkelaar de touwtjes stevig in handen op het Kiel en voert hij niet meer of niet minder een dictatoriaal bewind. De mediahater van weleer is mediageil geworden. Je kan geen krant of tijdschrift openslaan of hij orakelt erop los.
Ik ben geen showmanneke’, luidt de titel in GvA over zijn (nieuwe) aanpak bij de Antwerpse fusieploeg waar, als men Vanoppen mag geloven, nooit hard gewerkt is geworden. Niet binnen het bestuur, niet op het veld. Er komt een grote kuis in alle gelederen van de club. Benieuwd wie de storm allemaal gaat overleven. En of Patrick Vanoppen de steile ambities die hij verkondigt ook waar zal kunnen maken. Zich spiegelen aan ‘den ouden Beerschot’ lijkt in ieder geval geen goed voornemen. Elke voetballiefhebber weet dat het stamnummer 13 ten onder is gegaan aan grootheidswaanzin en verspilzucht.
Traditionele Kielse eigenschappen die ook na de samensmelting met Germinal Ekeren aan de orde bleven en nooit uitgeroeid werden. ‘Commerçant’ Patrick Vanoppen vindt Beerschot een sterke merknaam maar wie wil er nu geassocieerd worden met geknoei en tweedracht, de twee peilers die de ondergang van de mauve-witten hebben veroorzaakt? Zonder Germinal was er geen sprake meer geweest van voetbal op het Kiel. Zonder Germinal telde Antwerpen nu geen enkele eersteklasser. Daar wordt nog te weinig bij stilgestaan.
Misschien doet de nieuwe sterke Beerschotman er best aan niet te hard van stapel te lopen. Het seizoen dat de ploeg achter de rug heeft is er niet één om mee te pronken. Toch wil hij zo snel mogelijk naar de (Belgische) top, in een nieuw en liefst eigen stadion dat waarschijnlijk slechts voor een kwart gevuld zal zijn. De geloofwaardigheid van (Germinal) Beerschot hangt af van de resultaten die zullen geboekt worden, niet van de groteske droombeelden die de ‘managing director’ bijna dagelijks de wereld instuurt.
***
1 APRIL 1015

Nu de besprekingen over het nieuwe voetbalstadion de goede richting uitgaan wordt reeds werk gemaakt van de plechtige opening van de Antwerpse voetbaltempel. Deze heeft plaats op 1 april 2015 met op het programma een vriendschappelijke ontmoeting tussen Antwerp en Schoten, gevolgd door een galamatch tussen (Germinal) Beerschot en Barcelona. Na afloop is een groots vuurwerk voorzien op de Schelde tegenover het gloednieuwe Patrick Vanoppen-stadion.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *