998 Even – 't Scheldt

998 Even

WEG MET DE HESP

Of nog beter: de waanzin van de multikul! Het Spaanse dagblad ‘El Diario de Cadiz brengt het nieuws. Islamieten leggen klacht neer tegen een professor omdat die het woord ham in zijn les durfde uit spreken. Men kan het amper geloven, maar toch is het zo.
De leraar aardijkskunde – die samen met zijn leerlingen de verschillende klimaten van onze aardbol besprak – vertelde dat er bepaalde Spaanse regio’s zijn waar hammen beter bewaren dan in andere. Als voorbeeld nam hij de stad Trevèlez in de regio Granada, waar het koud en droog kan zijn.
Dat was niet naar de zin van een moslimleerling. Hij vertelde het aan zijn ouders en de bal ging aan het rollen. De Guardia Civil mocht een klacht noteren. De brave man wordt vervolgt voor inbreuken op de racismewetgeving. Moest het niet zo droevig zijn, men zou er om lachen.
Men zou die moslims beter naar hun onderontwikkelde gebieden terugsturen. Het mooie Europa zou er wel bij varen.
En wij gaan een lekker stukje varkensvlees eten. Een lekker gepaneerd varkenspootje met bearnaisesaus bijvoorbeeld ! En daar mag zelfs een goed fleske wijn bij!
Roelandt
***
Arm met ere kan niemand deren
***
PRETQUARTERS
Wij konden de vraag niet stellen op de persconferentie, want wij werden niet uitgenodigd. De Antwerpse Pretquarters van Luc Luwel gaven een persconferentie. Sommige kranten namen hun berichten over. Merk op dat geen enkele naam van een bedrijf werd genoemd. De reden? ‘t Zijn Belgische bedrijven die verhuizen zoals dat Nederlandse reisbureau dat … van Mechelen naar Antwerpen trekt, mét al haar bestaand personeel. Zij zorgen voor het leeuwendeel van de jobs. Nu gevestigd tegenover Berchem Station.
‘t Zijn gewoon buitenlandse bedrijven die ze hier gespot hebben, en waar ze geen verdiensten aan hebben.
‘t Zijn nieuwkomers waarbij de verdiensten volledig bij derden liggen (Vlaamse Overheid, Haven). Als ze die bekendmaken, alsof het hun trofeeên zijn, dan is ‘t ambras met deze jongens
Sinjoor
***
Armoede dwingt, weelde springt
***
spuwenSPUWEN
Origineel is het wel, opvoedend ook: de mededeling die in de heel voorname, chique Diamantclub de bezoekers wijst op de regels van het huis.
***
Als de bak leeg is knort het varken
***
RIVAROL
banquetHet Franse (rechtse) weekblad Rivarol viert in de maand mei haar zestigste verjaardag en haar 3 000ste nummer. Zij doen dat in Parijs met een democratisch banket (40 euro). Voor dat bedrag krijg je een aperitief, voorgerecht, ‘un plat’, kaas, nagerecht en koffie.
Mineraal water en wijn naar believen.Huistekenares en caricaturiste Chard (spotprent op deze pagina) is daar aanwezig.
Zij was op de familiedag van Radio Rapaille te Edegem op 24 maart.
***
De gezonde arme is nog een rijk man
***

afghanistan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *