ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 996 Obs – 't Scheldt

996 Obs

Als je vader een van de belangrijkste pr-spelers is op de markt dan krijg je ook een echte pr-uitvaart.

Mattias Van der Stighelen was nog volop mee aan het fuiven in een studentenkot in het centrum van Antwerpen, waar het er als gewoonlijk erg luidruchtig aan toe ging en de drank overdadig vloeide, toen hij, in de heel vroege uurtjes van 2 maart, met een medestudent een voor hem dodelijke val maakte van een keldertrap.
Tussen haakjes: de buurt rond de Prinsstraat gaat al jaren gebukt onder de bijna dagelijkse esbattementen van studenten die op de volle steun van Patrick Janssens mogen rekenen als er klachten van bewoners binnenkomen. Er de politie bijhalen heeft dan ook geen zin. Maar dat is een ander verhaal.
Mattias – ‘Matti‘ voor de vrienden – was met-een dood en moest dus zoals gezegd een uitvaart krijgen naar het imago van vader Guillaume.
Er werd dan ook op geen beetje pr gekeken. Alles open en bloot op het internet mee te volgen, alsof het om een macabere soap ging.
De uitvaart zelf moest in een prestigieus kader plaats vinden, niet zomaar in een aula of een zaal. En dus werd de Sint-Cordulakerk van Schoten maar afgehuurd: geen priester, geen mis, geen gebeden, niks.
Alleen veel schoon volk – minister incluis, bekende muzikanten à la Jean-Bosco Safari en vele, vele roerende afscheidsteksten. In het midden de asurne en tegen een kerkpilaar een megafoto van de overleden jongeman. En voor wie er niet bij kon zijn werd er nog een rouwregister online geplaatst.
Het is zeker niet de bedoeling over het sterven van deze jongeman lacherig te doen, integendeel. Daarvoor is het, zeker voor de naastbestaanden, veel te verdrietig. Maar juist daarom wekt het verwondering dat een rouwende vader van de uitvaart van zijn zoon iets lijkt te maken als een pr-stunt.

En dat een pastoor zijn kerk voor zoiets uitleent, ja, daar zullen we best het zwijgen over bewaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *