ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 996 Hfd – 't Scheldt

996 Hfd

Mijn Nonkel heeft het vaak over zijn vriend Rik. Samen superieure televisiepro-gramma’s maken schept inderdaad een band. Toch is er af en toe spanning, want Nonkel is bijzonder opgetogen over zijn spielereien in de Grote Volkspartij terwijl Rik zich wat beduusd voelt in de Vroegere Volkspartij.

Christendemocratische kopstukken vertellen Nonkel dat Rik het’ niet heeft. Hij was beter kabouter in Marianne Thyssens tuin gebleven, menen ze. torfs
Wat zag Rik er altijd geleerd uit toen hij in diverse programma’s kwam uitleggen wat de paus zelf niet wist over Kerkelijk Recht.
Of wat had hij telkens oprecht medelijden met allerlei getraumatiseerden die in hun jeugd blootgesteld waren geweest aan het braambos van een of andere non.
Priesters en hun kruis, echt geen slappe verhalen.
Als senator zou hij dan ook hoge toppen scoren, dachten ze bij de Vroegere Volkspartij. Honger hoefde Rik niet te lijden. Onkostennota’s zijn in de politiek immers niet anders dan in het universitaire milieu. En aan Riks lezingen hangt bovendien een prijskaartje waarmee men een doorsnee werkloze een maand lang kan voederen.
Helaas, in het bestuur van de Vroegere Volkspartij komt hij niet uit de verf. Via zijn boeken en columns weet men dat Rik solidair is met de kleine man en dat begrijpt men ook.
Maar is het dat dan? De Minister-President van de Vokastaat Vlaanderen zou Rik een voddenvent’ hebben genoemd. Die Kris met zijn hoogtevrees had veiligheidshalve zijn kabinet de opdracht gegeven om Rik gewoon te negeren. Dat is Rik niet gewend. Ach, er zit gewoon geen groei meer in Rik. In Heist-op-den-Berg dachten ze altijd dat Rik niet graag met meisjes speelde. Nu hij een medewerkster heeft die op meerdere terreinen niet boven hem uitsteekt, is dat anders.
Nonkel was ooit te gast in Riks programmaatje. Het ging over ijdelheid en macht en erotiek. Daar vonden ze elkaar, dat waren hun onderwerpen, hun dromen, hun verre doelen. Nonkels dromen zijn alvast allemaal uitgekomen. Dus nog meer van dat!
Iedereen sociaal-nationalist!
***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *