ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 996 Even – 't Scheldt

996 Even

DAT BELOOFT…

Hoewel de onbekwame Rudi Collier officieel maar eerst in mei in dienst treedt bij uitgeverij Concentra deelt hij nu al de lakens uit op de redactie van de Frut.
Luid, stampend, roepend en tierend zoals men van dat vodka-kanon gewend is.
Of de huidige medewerkers op de redactie dit goedschiks zullen aanvaarden is een ander paar mouwen.
De oplagecijfers blijven de dalende trend voorzetten.
***
Roken, het is een teer onderwerp
***
WERVING
Om méér kranten te kunnen verkopen publiceert de Frut regelmatig foto’s.
Zo brachten ze een bijlage met duizenden foto’s van heel jonge kinderen.
In de hoop dat de ouders een exemplaar van de Frut zouden kopen.
***
Doodgaan is stoppen met sterven
***
FILIP DE PILLECIJN
In het Antwerpse Letterenhuis heeft Filip De PillecynHet Literaire Pleidooigewonnen van Willem Brakman. Onder leiding van Philip Freriks – bekend van Het Groot Dictee der Neder-landse Taal – werd voor eerherstel van deze overleden schrijver gepleit.
De Pillecyn, door Gerard Walschap ‘de Prins der Nederlandse Letteren’ genoemd, was actief in de Vlaamse Beweging en werd geloofd voor zijn literaire overtuigingskracht, het etaleren van stilistische verzen, zijn retorisch vermogen en redekundige en manipulatieve verbeelding.
In ‘Mensen achter de dijk dat hij in de gevangenis schreef; zette hij zich af tegen het geïndustrialiseerde leven en de moderniteit. Hij vond dat de lezer zelf de verbanden moet opsporen: ‘dit trekt diepere sporen in zijn/haar geest’.
De Pillecyn krijgt een tijdelijke tentoonstelling in Den Haag.

Het volgende en laatste Literaire Pleidooi vindt plaats op 7 april om 20u en gaat tussen J.A. Dèr Mouw en Herman de Coninck.
De Noorman
*
In volgend nummer een uitgebreid verslag van Gustav von Strebersdorf over de zeer interessante literaire ‘de Pillecyn-avond’.
***
De bultenaar besefte dat hij het ergste achter de rug had
***
GERMINAL UITGESPUWD
Minder dan een maand na de overdracht van de aandelen van Germinal Beerschot door Jos Verhaegen en René Snelders aan GBA‘s nieuwe sterke man en mediahater Patrick ‘ik moet die shit niet meer hebben, onnozelaars’Vanoppen slaat de Leuvense projectontwikkelaar reeds toe. Nadat de Antwerpse fusieploeg na een schabouwelijk seizoen haar plaats in de hoogste afdeling had veilig gesteld kondigde Vanoppen aan dat de club voortaan als Beerschot gaat aantreden.

De naam Germinal wordt uitgespuwd. Stank voor dank dus voor de uitgetreden Ekerse bestuurslui die Beerschot tot tweemaal toe van een totale ondergang wisten te redden.
Over het nieuwe voetbalstadion dat door het Antwerpse stadsbestuur voor zowel GBA als Antwerp zou gebouwd worden, lijkt de kersverse hoofdaandeelhouder dan weer wel water in de wijn te willen doen. Voornaamste twistpunt blijft echter de exploitatiemodaliteiten.
Jef Penalty
***
Alleenstaande dame zoekt zittend beroep
***
SUCCES
In het beledigen van het kijkerspubliek, in het minachten van zeden en waarden heeft le dégoût de Liekens een nieuw succes behaald. Een toppunt van wansmaak en vulgariteit. Zij bracht een pedofiel voor de camera en die mocht zijn kindervoorkeur ‘open en bloot’ uitleggen en verdedigen.
Liekens is een product van Katholieke Universiteit van Leuven
***
Om op schema te blijven moest de tandarts een tandje bijsteken
***
BAH
Bij veilinghuis Campo Campo verkoopt men soms behoorlijk boeiende voorwerpen. Zo wordt er op 21 maart een gouden gedenkpenning verkocht, in 1979 geschonken aan Leo Delwaide (zie foto).

93 VARIA
penningGouden gedenkpenning ge-schonken aan Leo Delwaide Schepen der stad Antwerpen in 1979. Gehalte 18 karaat, gewicht 190 g, schatting : 3400 / 3600 euro.
***
Zoiets roept vragen op. Deed (doet) de stad dergelijke for-se cadeaus aan oudgedien-den? Was het een cadeau aan Delwaide Senior of aan dito Junior? En tot slot. Wie verkoopt er nu dergelijk ge-schenk?
Nadat eerder de portretten van Leo Delwaide Senior (o.a. één van de hand van Baron Opsomer) verkocht werden bij het veilingshuis Bernaerts, nu dit.
Sommigen slaan overal geld uit. Bah !
Sinjoor
***

 

trouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *