ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 995 Obs Blood – 't Scheldt

995 Obs Blood

Drie leden van Blood & Honour kregen elk een gevangenisstraf van drie maanden opgelegd (zij het voor twee van hen voorwaardelijk) omdat ze neonazistische concerten hadden georganiseerd. Ofschoon dit voor menigeen niet echt my cup of tea is, kunnen daar toch wat vragen bij gesteld worden.

Ons rechtssysteem staat in de publieke opinie als eerder laks bekend, behalve als het om inbreuken gaat op de antiracisme wet. Die wordt immers beschouwd als een van de pijlers van onze rechtsstaat. Zeker wanneer – en daar kan je donder op zeggen – de inquisitie van het Centrum van De Witte er zich mee gaat moeien. Wee de rechter die dan niet in de pas loopt.

Even ter vergelijking. Nog niet zo lang geleden kregen eveneens drie maand celstraf: een man die in Sint-Niklaas een brand had gesticht waarbij drie doden vielen, een moeder die haar eigen baby te vondeling had gelegd in een Gentse parkeergarage en een man die in Antwerpen op een portier had geschoten.

Het organiseren van foute concerten wordt in dit land wel erg voorbeeldig bestraft. Zeker als men bedenkt dat het eigenlijk gaat over het uiten van politiek incorrecte ideeën. Inderdaad, uiten, zelfs niet verspreiden, want wie naar zulke concerten gaat, is al overtuigd.

Wanneer is het de beurt aan neo-marxisten, neo-trotzkisten, neo-communisten? Dan zou meteen het hele linkse establishment dat in ons land het mooie weer maakt in zovele sectoren van het openbaar leven netjes opgeruimd raken, die overjaarse mei-‘68ers voor wie de tijd is blijven stilstaan na Fidel en Che.
***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *