ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 995 Even – 't Scheldt

995 Even

SOCIALISME I

Een der rijkste politici in Duitsland is Thilo Sarrazin, de auteur van het boek ‘Deutschland schafft sich ab. Sarrazin was tot voor kort lid van de Raad van Bestuur van de Deutsche Bundesbank. Hij bekleedde die functie dankzij zijn lidmaatschap van de SPD waarvan hij jaren volksvertegenwoordiger was. Zijn boek veroorzaakte grote ophef door de kritiek op allochtonen. Wel diende hij enkele ‘verbeteringen’ aan te brengen. Toch moest hij, wegens de storm van kritiek, ontslag nemen uit die hoge en vetbetaalde functie.
Ook werd hij geschorst als partijlid. De oplage van zijn boek is boven het miljoen exemplaren en het staat al meer dan tien weken in de lijst van de ‘Bestsellers der Woche‘ van het Duitse magazine Der Stern.
Interessant is dat een zoon van deze socialistische kapitalist moet leven van een staatsuitkering, zeg maar de ‘dop‘, in het Duits ‘Hartz IV’.
Daarmee bewijst deze oosterse gebuur dat voor socialisten, waar ook ter wereld, slechts één regel geldt: ‘Mijn naam is Alexander, alles voor mij en niks voor een ander’.
***
Als hij niets anders te eten had leefde Godfried van Bouillon
***
SOCIALISME II
Der Stern schrijft: ‘Natuurlijk is Sarrazin niet verplicht om voor het onderhoud van zijn zoon te zorgen, maar hoe zit je als mens eigenlijk in mekaar, als je maandenlang in alle mogelijke ‘talkshows’ hardnekkig deels biologische theorieën verkondigt over de samenhang van erfeigenschappen en sociale status die in de eigen familie weerlegt kunnen worden? Een psychologische vraag waarop het anders weinig terughoudende ouderpaar geen antwoord geeft.
***
Mag je op zondag weekdieren eten?
***
GALLIANO
Wellicht de beste modeontwerper ooit bij het huis Dior: Galliano die zopas werd ontslagen. Daar zijn heel wat vragen: zijn uitspraken in een café werden per film opgenomen en het filmpje werd verkocht notabene. Duidelijk opgezet spel. Men wilde de beste modeontwerper en daarmee ook het huis Dior treffen.
En dat is gelukt.
Galliano was dronken in het cafe waar hij de uitspraak deed, maar hij is tevens een verwoed gebruiker van snuifmiddelen. Je rook de naar snuif riekende neus als je in zijn nabijheid kwam.
Het valt veel voor dat mensen die onder grote stress werken zich wenden tot ‘genotsmiddelen’ om die stress te overwinnen.
Dat de bazen van Dior in die val ‘getrapt’ zijn zal hun nog lelijk opbreken.
Een talent als Galliano is niet zo gemakkelijk te vinden.
De procureur in Frankrijk heeft al verklaard dat hij niet gelooft dat Galliano een ra-cist zou zijn, laat staan een anti-jood. Die gezagsdrager is duidelijk iemand die met de twee voeten op de grond blijft staan en niet hysterisch reageert.
Heel wat anders dan de rechtbank in Ieper bij de beoordeling van het Blood & Honouravondje.
Kon men de inrichters van dergelijke onzinnige lawaai-avondjes niet beter verwijzen naar een gerechtelijk psychiater voor een diepgaand onderzoek naar hun geestesvermogen?
Dat zou beter resultaat kunnen opleveren dan de onzinnige gevangenisstraffen op verzoek van het racistische Centrum in Brussel uit te spreken?
***
Drinken halveert je leven maar je ziet dubbel zo veel
***
craeybeckxUITSPRAKEN
Gans de affaire Galliano doet natuurlijk ook denken aan een gelijkaardig voorval, jaren terug in Antwerpen.
De toenmalige en door iedereen gewaardeerde burgemeester, de socialist Lode Craeybeckx, deed op een moment dat hij weer eens boven zijn theewater was, een soortgelijke uitspraak over de joden en de Tweede Wereldoorlog.
Kamiel Huysmans heeft zijn beste redenaars- en diplomatiek talent moeten bovenhalen om het vel te redden van Craeybeckx.
In het ophefmakende Nederlandse, satirische tv-programma ‘Zo is het toevallig ook nog eens een keer’ werd scherpe kritiek geleverd.
***
Als je bokser wordt heb je meer kans op slagen
***

tijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *