ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 995 Bril – 't Scheldt

995 Bril

Vorig jaar in de lente zat ik rustig in de veranda te genieten van een zonnetje met een frisse ‘Duvel binnen handbereik. Het viel me op hoe naarstig er gewerkt werd aan de vele zwaluwnestjes die onze boerderij rijk is. Dan dwalen uw gedachten af en filosofeer je over het naarstige werk dat we allemaal elke dag opnieuw vervullen. Over de voortzetting van je geslacht door het verwekken en de uiteindelijke opvoeding ervan.

Terwijl ik zo naar de zwaluwen keek en hun vlijtig werk bewonderde, dacht ik plots aan een artikel dat ik las over pimpelmezen. De auteur schreef dat bastaardpimpelmeesjes een betere kans hebben te overleven dan niet-buitenechtelijke vogeltjes. Dat komt omdat de eieren van buitenechtelijk verwekte jongen als eerste worden gelegd en zo meer overlevingskansen krijgen. Gedurende elf tot twaalf dagen leggen pimpelmezen elke dag een ei. De eerstgelegde eieren hebben een grotere kans te overleven dan de laatstgelegde eieren. De auteur ontdekte dat die eerste eieren vaak van een andere dan de aanwezige partner zijn. Een buitenechtelijke partner met als gevolg dat de pimpelmees bastaardjongen heeft met grotere kans op overleving.
Hoe ik dan verder op het koningshuis in Laken kwam hoeft geen betoog. Denk maar aan Delphine Boel. En als je Laurent eens goed bekijkt dan zie je uiteraard dat er zo goed als geen gelijkenis is met de nu gangbare postzegels.
De geschiedenis van ons koningshuis kennende, weet je dat vele Koninklijke vaders, Gods woord indachtig, hun zaad naarstig verspreidden en niet altijd in hetzelfde nest.
De Koninklijke mama’s, zoals Dolce Paola, pimpelden even vrolijk op een ander. Zoals de meesjes op onze boerderij… die ik vanaf nu betitel als ‘Koninklijk’
Boer Bavo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *