ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 994 Even – 't Scheldt

994 Even

DE GROOTSTE HOER

Het is dezer dagen voor de begeerde Trofee Paul Goossens, uitgereikt aan de grootste hoer van de Belgische journalistiek. Paul zelf, die zich door ongeveer alle politieke partijen heeft laten betalen, mag niet meedoen, anders is de spanning er meteen af. Hij werd trouwens al lang geleden in het SP-blad Doen door Valère Descherp berispt voor zijn hand- en spandiensten aan allerlei politiek gespuis’.Wij hebben deze paragraaf uit de Bladspiegel van Knack. Het is elke week een plezier Koen Meulenaere te lezen.
***
Kleine potjes hebben ook oren
***
VERTRAGING
Het bestuur van de Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS) wenst U een gelukkig 2007 en verontschuldigt zich voor deze vertraging.
***
Oude beurzen sluiten niet wel
***
EXTRA BIJLAGE
Als je lid bent van De Voorzorg – socialistische mutualiteit – kan je alle vermelde artikelen met korting kopen. Dat staat in een extra bijlage van 16 pagina’s, aangekondigd op de voorpagina van Gazet van Antwerpen, alsof het een redactionele bijlage was. In feite een publireportage.
Dus vulgaire volksverlakkerij waarmee de Frut de gazet nog maar eens naar beneden haalt. Het is niet de eerste keer dat de Hasseltse Gazet van Antwerpen dergelijk lezersbedrog brengt.
Ondertussen heeft Rudi Vodka Collier zijn plaats ingenomen in de redactie.
Het is wachten op de eerste zenuwinstorting van een medewerker.
Alles wordt bij de Frut in werking gesteld om de herverkiezing van de ploert (Knack) tot burgemeester te verwezenlijken.
***
Beter arm dan oneerlijk***
SLACHTOFFER II

De eerste grote ‘heldendaad’ van de naar Nederland geëxporteerde Peter Vandermeersch is een feit. Deze ex-hoofdredacteur van ‘De Standaard’ heeft zijn links gedachtegoed meegezeuld naar het Nederlandse dagblad NRC Handelsblad.
Ellian Afshin, door zo goed als iedereen gekend en gewaardeerd voor zijn uitstekende wekelijkse columns, werd in zijn eigen krant door collega’s aangevallen voor zijn te extreme (lees anti-islam) reacties.
Afshin zegt letterlijk het volgende: ‘Ik heb van oud-politici signalen ontvangen dat er vanuit het ‘linkse establishment’ vaak druk is uitgeoefend op de krant om mij weg te krijgen als columnist’.
Dat kan kloppen want Peter Vandermeersch heeft zich altijd voorgedaan als hét lichtbaken voor dat links establishment.
Wij zijn er vanaf, van Peter Vandermeersch …gelukkig. En voor hen die de zéér goede bijdragen van Ellian niet willen missen is er gelukkig nog altijd ‘Elsevier’ die blijkbaar wel over een verstandige redactie beschikt.
Jacob Corneel
***

Armoede en verdriet kan men verdragen, weelde en jeukte niet
***
ZUID-AFRIKA-AVOND
Meer dan 70 aanwezigen op de Zuid-Afrikaanse smulavond die in de Borgerhoutse feestzaal Gietschotel werd ingericht op 26 februari.
Geen welkomstwoord – hoeft dat soms? – en bij het eten Franse wijn du Pays d’Oc. Hoezo? Geen Zuid-Afrikaanse wijn en evenmin Vonkel?
Inderdaad.
Vergetelheid of onwetendheid?
***
De arme gegeven is Gode geleend
***
NA BRUSSEL VILVOORDE?
Frans Crols stelde op de IJzerwake voor om Brussel los te laten: ‘Wij Zijn Brussel al lang kwijt’.
Normaal hoort men dergelijke verloochening van tegenstanders. Crols is bestuurslid bij de VVB. Zal een volgende spreker de ‘opgave‘ van Vilvoorde bepleiten?
Wanneer een spreker die Edingen en Moeskroen terugeist?

sollicitatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *