ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 994 BM – 't Scheldt

994 BM

In een Mortsels café stelde dr. Beaucourt mede een Token-actie voor om centen te werven voor zijn ‘scholenprojecten’. Hij heeft in Haïti vijf scholen gebouwd en hij wil er nog meer bouwen.

Een minister wist hem te vertellen geen geld naar Haïti te sturen: dat komt niet terecht. Dr. Beaucourt werkt bijgevolg samen met plaatselijke mensen. Zijn scholen blijken een succes.
Niet in Vlaanderen want hij stelde op de persvoorstelling zeer duidelijk dat in Vlaanderen een initiatief steeds tot op de grond wordt afgebroken. ‘In Vlaanderen wordt elk initiatief door kritiek ‘onthoofd’, in Nederland juicht men initiatieven toe’, zei hij. ‘Wij hebben in Vlaanderen grote flexibiliteit en wij moeten fier zijn op de eigen initiatieven’. Hij verwijst daarbij naar Nederland waar men veel meer enthousiast is over nieuwe initiatieven.
Gezien de recente aardbeving dachten wij dat dr. Beaucourt in Nieuw-Zeeland zou zijn. ‘Daar moet je voor gevraagd worden’, zei hij. Hij heeft zijn diensten tevergeefs aangeboden.
Een Mortselse firma, Tokenrent, zocht contact met dr. Beaucourt. De firma produceert ‘Tokens‘, penningen dus. Bij veel organisaties – feesten, fuiven, bals enz. – gebruiken de inrichters penningen in plaats van geld. Tokenrent verhuurt de penningen die het log dragen van V-med.
Een groot deel van verhuuropbrengst gaat integraal naar dr. Beaucourt. Hij gelooft dat de tokens goed zullen ‘verhuurd’ worden zodat er een grote opbrengst zal zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *