992 Hfd – 't Scheldt

992 Hfd

Tijdens het middagjournaal van de staatsomroep, op 8 februari, was het het eerste bericht: zowel Mieke Van Hecke als haar evenknie van het

MIEKE VAN HECKEgemeenschapsonderwijs vinden dat het beleid van de Vlaamse overheid om zwarte scholen tegen te gaan mislukt is.
Al die inspanningen hebben volgens hen juist een averechts effect gesorteerd.
Bijna tien minuten werd er over doorgedramd, want het gaat hier natuurlijk over één van de paradepaardjes van de multiculturele samenleving. En, in tegenstelling tot al onze buurlanden, heeft men hier nog niet door dat dit één groot fiasco is. Dus, moest er ergens een school gevonden worden waar het samenleven van kinderen uit maar liefst 38 landen wel een groot succes blijkt.
Basisschool Sint-Maria te Antwerpen voldeed zowaar aan deze eis, althans volgens de VRT-nieuwsdienst.

In Ubu-Pan, Franstalig satirisch weekblad, kan wat aanvullende informatie gevonden worden over hoe het er in ‘gemengde’ scholen in het Brusselse aan toe gaat (nr. 3447): ouders die leerkrachten een lesje komen leren; leerkrachten van maghrebijnse afkomst die in het bijzijn van blanke collega’s gewoon hun taal spreken maar geen fatsoenlijk Frans kennen, behalve ‘enculé’, ‘connard’ e.d.m.; blanke leerlingen die op alle vlakken gepest worden; imams die problemen komen oplossen zonder dat de directie erbij betrokken wordt enz. enz.
Maar zulk nieuws krijgt men natuurlijk niet opgediend in de gesubsidieerde pers, die overigens nog vol zit met ’68-ers en hun
ideologisch broed.
Tot ze bij ons de Hongaarse mediawet naar hun hand zullen hebben weten te zetten, kan men er gelukkig nog in tegendraadse media van lezen.
Dat lost wel niks op, maar wie weten wil, weet dan toch.
***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *