992 Even – 't Scheldt

992 Even

SINTE WALBURGIS

In deze dagklapper wordt op 25 februari Sinte Walburgis vermeld.
In Duitsland wordt Sint Walpurgis (Walburga) gevierd op 30 april. Dan zijn er in menig stad of dorp in de Harz heksenfeesten.
***
Woorden zijn geen oorden
***
EUROPESE MELODIE
Eerst was er de Duitse Angela Merkel. Die zette de toon. Dan kwam de Brit David Cameron met een mooi refrein. Tenslotte maakte Nicolas Sarkozy er een luid klinkende melodie van.
Waarover? Over het failliet van het ‘grote linkse taboe’, de multiculturele gemeenschap, die eigenlijk al van het prille begin aan diggelen lag.
Iets wat wij al lang wisten… maar niet mochten zeggen, tenzij aan de toog tussen pot en pint of in een satirisch blad zoals ons ‘t Scheldt.
Gevolg gevend aan het gezegde dat het druppelt in Brussel als het regent in Parijs… is alle hoop nog niet verloren… als er tenminste hier ooit een regering komt, iets wat ik van ganser harte niet hoop.
Jacob Corneel
***
Men kan wel jong van jaren en oud van dagen zijn
***
100 000
Op de VRT sprak Martine Tanghe over 100 000 betogers op het Vrijheidsplein.
Ik was daar tientallen keren: daar kunnen geen 100 000 mensen op, zelfs geen dikke Egyptenaren…
Bert Murrath
***
Jonge twijgen buigen licht
***
VAKMANSCHAP IS MEESTERSCHAP
De God van ATV, de Antwerpse rode kleurzender, Karl Apers, zei ongegeneerd in het wekelijks tv-programma ‘Wakker op Zondagdat het niet bekend was dat Moebarak een dictator was. Heeft Apers na de papschool nog school gevolgd?
Bij een bezoek in 2006 aan Kaïro ontdekten wij in Akher Saa, een Egyptisch weekblad, een spotprent naar aanleiding van nieuwe cen-suurwetten. Een redacteur vraagt om zijn overplaatsing naar de afdeling ‘Kruiswoordraadsels’: hij kan de eventuele boete niet betalen die er bij overtreding geëist wordt. Het illustreert de dictatuur. Wij drukken deze spotprent hier nogmaals af.
Misschien kunnen ze bij ATV de zichzelf God wanende Karl Apers naar een bijscholingscursus sturen?
Bert Murrath
censuur***
Een vogel die te vroeg zingt, wordt ‘s avonds van de kat gegeten
***
VAKMANSCHAP IS MEESTERSCHAP
Even onbekwaam als Apers was de eindredacteur van de broodjeskrant ‘Zondag‘. Daarin stond dat naast Filip Dewinter en Gerolf Annemans ook Bruno Coveliers afwezig was op de begrafenis van Marie-Rose Morel.
De redactie van de Antwerpse Zondag wordt verzorgd door de redactie van… Gazet van Antwerpen.
Bruno Coveliers: een plots opgeduikte ondergedoken politicus?
Sinjoor
***

date

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *