ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 991 Act – 't Scheldt

991 Act

Frans Crols hield voor een zestigtal leden de ‘feestrede‘ op de receptie van VVB-Antwerpen (4/2). Hij twijfelde of Bart de Wever het ‘been stijf zou houden en niet toegeven’. De Wever is Antwerpenaar – denk aan Hugo Schiltz (!) – en dus geen ‘stugge Westvlaming’.

Hij zei dat ‘t Pallieterke nu nog ‘beschadigd’ is door de twisten destijds om het Egmontpakt.
Volgens Crols had Manu Ruys die morgen nog tegen hem gezegd dat er met de Walen geen akkoord te maken was. Het ledenaantal van VVB heeft fel te lijden gehad door de eeuwige ruziemaker Eric Defoort die een tijdje algemeen voorzitter was.
*
In dezelfde zaal Gietschotel hield VB-Berchem op 6 februari haar Nieuwjaarsreceptie. Niet minder dan 120 mensen hadden ingeschreven (8 euro pp) maar daar kregen ze dan ook of twee worstenbroden of twee appelbollen voor én een warme drank. Meer volk konden ze overigens niet plaatsen maar 120 voor afdeling Berchem is een mooi aantal.

VB-parlementair Gerolf Annemans hield zijn 25ste nieuwjaarsspeech en Vlaams volksvertegenwoordiger Jan Penris was met zijn kroost een aandachtige toehoorder. ‘Diegenen die het VB verlaten hebben zijn diegenen die er het laatste bijkwamen. In Antwerpen verliet alleen Jurgen Verstrepen het VB. Niemand is die man gevolgd’.
***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *