990 Obs – 't Scheldt

990 Obs

Als het aan Renaat Landuyt ligt, wordt het biechtgeheim van katholieke biechtvaders afgeschaft, toch zeker als zij van pedofiele daden worden ingelicht. Hij denkt de regels van het kerkelijk recht dienaangaande simpelweg te kunnen afschaffen. Hier dus geen scheiding van Kerk en Staat voor de socialisten. Uiteraard, voor hen is die scheiding altijd al maar eenrichtingsverkeer geweest: de Kerk mag zich niet met de Staat bemoeien. Omgekeerd natuurlijk wel.

Het eerste dat hierbij in gedachten komt is dat een beetje priester zich aan zulk regeltje niets, maar dan ook niets gelegen zal laten. Niet voor niks staat de zwaarste kerkelijke straf op het overtreden van het biechtgeheim. Wie zou er trouwens nog iets ernstigs gaan biechten als de kans bestond dat het zo weer op straat zou belanden?
Iets anders nog is: waarop kan een strafvordering in deze gebaseerd zijn? Het is het woord van een biechteling (of van wie het biechtgesprek heeft afgeluisterd?) tegen het zwijgen van de biechtvader. Het zou een mooie rechtspraak worden.
Eigenaardig wel, dat de socialisten, die zo’n hevige voorstanders zijn van het recht op abortus en daarmee van het doden van kinderen in de moederschoot, juist zulke vurige verdedigers worden van die kinderen die die eerste barrage gehaald hebben.
It’s a strange world, we’re living in!
***

TOERISME

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *