990 Even – 't Scheldt

990 Even

TE VOELEN VERLIES

In een deel van de gedrukte uitgave van nummer 989 meer dan één fout: pagina’s verkeerd gedateerd, een tekening was vroeger reeds verschenen en ook de recensie van een boek.
De afwezigheid van Joke laat zich voelen: zij zou bij nalezing deze fouten opgemerkt hebben.
Mijn verontschuldigingen.
Bert Murrath
***
Van de hand tot de mond valt de pap op de grond
***
IN NOTENDOP: ECONOMIE
Het is augustus in een dorpje aan de kust van de Zwarte zee. Het regent en het dorpje lijkt verlaten. Het is een moeilijke tijd. De inwoners hebben allen schuld en leven op krediet. Dan verschijnt een rijke toerist. Hij stapt het enige hotel van het dorpje binnen en legt een biljet van 100 Euro op de balie. Hij gaat naar de eerste verdieping om een kamer uit te zoeken.
De hoteleigenaar pakt de 100 Euro en gaat naar de slager en betaalt daar zijn schuld. De slager neemt de 100 Euro aan en gaat spoorslags naar de varkensboer en betaalt daar zijn schuld. Die rent op zijn beurt naar de verpachter en betaalt zijn schuld af. De verpachter haast zich naar de enige prostituee in het dorp, die vanwege de crisis haar diensten op krediet aanbiedt, en betaalt haar zijn schuld. De prostituee haast zich naar het hotel en betaalt aan de hotelier de kamerhuur voor de nachten waarin zij haar werkzaamheden verrichtte. Zij krijgt korting omdat ze haar schuld vervroegd aflost. Die bedroeg 120 euro. De hotelier legt het 100 Eurobiljet terug op de balie. Op dat moment komt de rijke toerist naar beneden, neemt de 100 Euro van de balie omdat hij geen kamer goed genoeg vindt. Niemand heeft iets ver-diend, er is niets veranderd. Het hele dorp is schuldenvrij.
E.V.
***
Hoe edeler hart, hoe buigzamer hals
***
VOOR PUZZELAARS
Op de webstek van Brussels Airlines volgende tekst, waarschijnlijk bedoeld voor puzzelaars:
‘Wist u dat…
Online reserveren de voordeligste manier is om een vliegticket de kopen? Hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper je vliegt? De laagste tarieven zijn beperkt beschikbaar, dus wanneer je goed op voorhand boekt heb je meer kans om de beste tarieven te vinden! Wij de op elke vluchy de keuze aanbieden tussen flexibiliteit en de laagste tarieven? Een glimlach nij ons altijd inbegrepen is?
***
Voetje voor voetje leert men het verkeerde pad bewandelen
***
BIJNAAM
Erg fier zijn ze blijkbaar bij Ernst & Young toch niet zo met de (veel te dik betaalde) job die ze aanboden aan SS (Steve Stevaert) uit Hasselt.
In plaats van zijn naam noemen ze hem (bron: Impulse, hun orgaan 8/2010) ‘Inspirator duurzame ontwikkeling’.
Van geestelijke bloedarmoede gesproken…
***
Veel handen maken ras een schotel leeg
***WERELDOMROEP VRT
Als u er in slaagt een email naar de VRT te zenden onder een andere naam, liefst zo bekend mogelijk, dan wordt uw bericht onmiddellijk wereldkundig gemaakt.
Zonder verdere verificatie. Zo werd het ontslag van Luc Cortebeeck als pas binnengekomen ‘belangrijk item’ op het einde van een nieuwsuitzending omgeroepen.
De ontkenning van dit ongeverifieerd bericht kwam slechts later. Verificatie en verantwoordelijke journalistiek: twee onbekende begrippen voor een wereldomroep zoals de VRT.
Jacob Corneel
***
Hoog land, lichte turf
***
LANDUYT
Is er bij de SP.a nu echt niemand die kameraad Renaat Landuyt (foto) naar een psychiater kan sturen? Hier aan het ‘werk’ in het parlement.
Wij begrijpen zeer goed dat hij de afschaffing van het biechtgeheim vraagt.
***
LANDUYT

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *