988 Red – 't Scheldt

988 Red

SOCIALISTISCH ONDERONSJE

In de hopeloos verloederde wijk 2060 blijft wijkvereniging ‘De Bilzen vechten tegen de verdere vervuiling. Op 15 januari hielden zij een Nieuwjaarsreceptie en de verantwoordelijken voor die achteruitgang en het omvormen van een gezonde levendige volkswijk tot een drugs-, overval- en mestpachtgebied kwamen ongegeneerd het glas heffen op die teloorgang: burgemeester Patrick Janssens (SP.a) – de ploert (Knack) – , schepen Voorhamme (SP.a) zonder Kathleen, mestpachtschepen Guy Lauwers (SP.a) en schepen Monica de Coninck (SP.a) die na zoveel jaren schepenambt toch wel eens een betere haarkapper zou mogen opzoeken om die kopmesthoop in een sierlijke haardos om te bouwen.
Zowaar een socialistisch feestje: de rode hovaardigheidbekleders zijn er verdorie fier op dat niemand in die wijk na acht uur ‘s avonds tussen de vuilnishopen nog op straat durft gaan.
***
WIJ ZIJN HET VERZET
Op 16 januari 2011 hield VB-Antwerpen haar Nieuwjaarsreceptie in het Antwerpse Elzenveld. Merkelijk veel minder volk dan vorig jaar wat handig werd opgevangen door het plaatsen van tweehonderd stoelen waardoor de zaal toch volzet leek. Jan Penris verwelkomde de aanwezigen. Hij zette zowel Marleen van den Eynde en John Wolff in de bloemen.
Daarna sprak Marijke Dillen en vervolgens Filip Dewinter.Wij zijn een verzetsbeweging en wij zijn de laatsten en enigen die aan de kant staan van het volk. Net zoals de nazi’s destijds West-Europa bezetten, probeert vandaag de islam onze steden en gemeenten te bezetten’.
***
NATTE VOETEN EN KOUDE SATES
17 januari 2011: Open VLD had haar leden uitgenodigd naar The Event Lounge in Brussel. Open VLD schat haar genodigden hoog in: het was zoeken om die Lounge te vinden maar wie uiteindelijk door de modderige en door plassen overstroomde weg toch de inkom wist te vinden, kreeg, naast natte voeten als beloning een koude saté gepresenteerd. Enkelen althans want de ‘kok’ had zeker geen 1 200 aanwezigen verwacht.
Alexander de Croo komt sympathiek over en succes zal hem uiteindelijk wel te beurt vallen. Heel verwonderlijk was dat Karel de Gucht zijn zoon meebracht. Geen pluspunt.
***
KLASSE-RECEPTIE
Wie in Antwerpen een goed verzorgde receptie wil kan best traiteur Magnus vragen. Een bekend en gerenommeerd huis. Brabo loodsdiensten deed (21/1) beroep op hen om de nieuwjaarsreceptie op de Flandria XVI te verzorgen. Wie de ankerplaats van het schip vond (Asiadok) kon genieten van een groot kaas- en dessertbuffet maar ook van lekkere oesters. Zo smakelijk dat wij iemand er een dertigtal na elkaar zagen opsmullen. Guy Lauwers en Jan Jambon waren eveneens oesterlekkerbekken.
De receptie van Brabo is elk jaar een van de betere.
***
GEEN DINER
De VB-ers die naar de Nieuwjaarsreceptie gingen van VB-nationaal, ditmaal in een hippe evenementenzaal en niet meer in het statige hotel langs de autostrade stelden tot hun teleurstelling vast dat er niet kon ‘getafeld’ worden zoals vroeger. Wel werden hapjes rondgedeeld maar dat kon niet concurreren met het rijke buffet van vroeger zodat heel wat aanwezigen nadien moeder de vrouw of een restaurant moesten opzoeken.
In zaal Riva aan de Antwerpse Londenstraat werden op 22/1/2011 ‘s middags de mandatarissen ontvangen. Geen Frank Vanhecke: die heeft al een paar jaar zijn bijdrage niet meer betaald, bleef echter wel de rijkelijke Europese wedde ontvangen.
De toespraak van Bruno Valkeniers viel in goede aarde. Hij protesteerde tegen de boycot van de pers, vooral dan radio en tv.
Het secretariaat op de Amerikalei wordt verkleind: de eerste verdieping zal niet meer gehuurd worden. Bezuinigen is het motto. Het wordt niet uitgesproken of hardop gezegd: maar met angst ziet men de volgende verkiezingen tegemoet.
Het is afwachten of Bart de Wever het bord linzensoep zal aanvaarden voor toegevingen: dat zal ook de toekomst van VB bepalen…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *