ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 988 Even – 't Scheldt

988 Even

STEUN GEVRAAGD

Lezer, Peter S. stuurde ons dit satirisch bericht:
Een Marokkaan heeft zich in Antwerpen overgoten met benzine en zichzelf in brand gestoken. Nu doen wij een inzamelactie voor zijn familie, doe jij ook mee? We hebben al 9 liter…’
***
Kinderen en gekken zeggen de waarheid
***
NIEUWE TENDENS
Op de Vakantiebeurs in Utrecht veel belangstelling voor ‘rootsreizen’ naar land van herkomst.
Het zijn wel h/t boekingen…
***
Als de bruid is in de schuit dan zijn de mooie praatjes uit
***
GAZET VAN ANTWERPEN
Ze blijven maar knoeien en hun onkunde bewijzen, op de redactie. De titel van hun hoofdartikel (voorpagina) op vrijdag 14 januari:
Parket onderzoekt dood tweejarige baby. Een baby van twee jaar is donderdagochtend in onduidelijke omstandigheden overleden in een opvangtehuis in de Kwekerijstraat in Borgerhout’.
Een baby van twee jaar! U leest goed: twee jaar! Ontdekte GvA de oudste baby van de wereld?
Leest er niemand die artikeltjes na?
En dan maar iedereen de les spellen.
Inmiddels is het duidelijk ge-worden ; ze hebben het over een baby van 2 jaar omdat er op de redactie pubers van 45 jaar hebben rondlopen.
***
Die zich zijn ambacht schaamt, gedijt niet
***
ONTSLAG
Ontslag voor coach van het jaar.
In het voetbal kan men zich aan alles verwachten maar wat René Desaeyere – oud-trainer van o.m. Berchem, Standard, Germinal Ekeren, Beveren, Beerschot, Antwerp en Turnhout – recent overkwam tart alle verbeelding. De dag dat Desaeyere in Thailand werd verkozen tot zijn club Muangthong United met wie hij nochtans kampioen was geworden, de Supercup had gewonnen, de finale van de Thaise beker had gespeeld en de halve finale van de Asia Cup had bereikt.
Enkele jaren eerder was al hij eens verkozen tot coach van het jaar in Japan en ook toen werd hij door Cerezo Osaka aan de deur gezet.
Jef Penalty
***
Die zijn huis verkopen wil, schildert dikwijls zijn gevel
***
CONCURRENT
In de trein Brussel-Amsterdam wordt de volgende stop omgeroepen: ‘Volgende station is Dordrecht. Wie naar Goes, Vlissingen moet kan hier overstappen. U kunt ook met de concurrentie reizen…’ Wanneer zullen we dergelijke mededelingen eindelijk te horen krijgen op Belgische treinen?
***
Tussen de mond en de lepel komt dikwijls groot belet
***
HET RODE BASTION I
Groot maar helemaal geen goed nieuws bij Gazet van Antwerpen. Om de collierdalende trend – ‘De krant moet kapot!’ – heeft men de onze lezers bekende Rudy Collier (°1955) aangeworven.
Rudy Collier mislukte als verantwoordelijke voor ‘De Antwerpse Morgen‘.
Van 2000 tot 2005 was hij bij De Morgen hoofdredacteur. Hierover leest men op de webstek van ‘Radiovisie‘: ‘Volgens informele bronnen binnen de redactie zouden een drankprobleem, eigenzinnigheid en onhebbelijk gedrag een verdere samenwerking met de redactie onmogelijk maken’.

Dat ondervond men daarvoor ook al bij de Antwerpse rode kleurzender ATV.
De Persgroep plaatste Rudy Vodka als hoofdredacteur bij De Morgen Magazine.
De overstap van De Persgroep naar Concentra gaat bij de eersten met gejuich gepaard: het terreurbewind is voorbij.
Collier is bekend voor zijn socialistisch-communistisch denkpatroon maar vooral voor zijn ‘snauwen en bulderen’ én zijn drankzucht. Zijn roepnaam Rudy Vodka heeft hij niet gestolen.
Zelfs de ergste vijand van Gazet van Antwerpen wenst de krant geen Rudy Collier toe. Een geschiktere man om de oplage catastrofaal verder te doen dalen is hij wel.
Het gebulder zal niet uit de lucht zijn.
***
Dikwijls heeft men een oog op de hond om des meesters wille

***
HET RODE BASTION II
En, een ongeluk komt nooit alleen, de naar VTM overgestapte Wim Daeninck komt terug naar GvA.
Zijn droom om elke dag vijfmaal op het beeldscherm getoond te worden als de knapste van Vlaanderen, is mislukt.
Hij zal zich op de Frut verbazen hoevelen de gazet verlaten hebben. Maar er is troost: de hem bekende Lierse Marleen kan hem troosten.
Daeninck, die reeds bewees geen lezers te kunnen bekoren, laat staan aantrekken, is een waarborg voor verdere teloorgang van die eens zo voorname katholieke krant.
***
Zaai met handen, niet met manden
***
GROENTJES?
De stad Antwerpen verspreidde op 21/1 een merkwaardig bericht: ‘Vandaag werden drie medewerkers van de dienst groenvoorziening preventief geschorst’.
Het bleken helemaal geen groentjes…
***
Men ziet de splinter in eens anders oog, maar niet de balk in zijn eigen
***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *