988 Bril – 't Scheldt

988 Bril

Hier in ‘de Vlaanders’ heb ik mij ingeschreven voor de nieuwste quiz die onze vereniging inricht. Het is de boeren-variant op de ‘Aller-slimste mens ter wereld‘. Bij ons wordt dus de ‘Aller-slimste boer ter werelduitgekozen. Aan de hand van associaties en ditjes en datjes kan men een puntentotaal opbouwen waarmee het gezegde dat boeren altijd slim zijn wordt bevestigd.

Wat betreft associaties was ik redelijk goed. Ik kon de meeste begrippen verbinden en zelfs verklaren.
In de ‘galerij’ kon ik gemakkelijk de foto’s herkennen en de verbanden met levende politici maken. Het begon met een ‘dikke nek‘, onmiskenbaar Jean-Luc uit Vilvoorde. Een grote smoel was uiteraard de burgemeester van Leuven. Een geitesik kwam te voorschijn en iedereen weet dat dit de ‘grote politicus’ uit Ieper is. Een lege hersenpan vol met euro’s werd natuurlijk gelinkt aan SS uit Hasselt en een groene slappe ballon was de uitgeblazen leider J.G. die Agalev naar ‘de knoppen‘ hielp. Een zak frieten met twee ‘bouletten’ stond natuurlijk voor B. D.W. En lest best… een wandelende postzegel stond voor ‘Le Roi de Laeken’. Heerlijk is dat gevoel wanneer je denkt zoveel te weten. Vreemd genoeg was mijn dierenkennis minder dan datgene wat ik ervan verwachtte. Misschien is dat omdat mijn Mitje zich intens bezig houdt met onze veestapel en ik dikwijls meer de administratieve kant verzorg. Het was in elk geval een heerlijke ervaring die ik met glans heb doorstaan.
Ik won twee afleveringen en was bijna de provinciale kampioen.
Wat men bij ons gelukkig niet kon vinden is die jury. Terecht: het is dikwijls een zielig zootje dat bij de VRT die functie vervult. Van die boer geen eieren dachten onze organisatoren, een zinswende die men op dit ogenblik ook in Duitsland bijna overal verkondigt.
Boer Bavo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *