987 Even – 't Scheldt

987 Even

VUURWERK

Stabroek gaf naar jaarlijk-se gewoonte geen toestem-ming aan particulieren om op oudejaarsavond vuurwerk af te steken. De politie kreeg van het gemeentebestuur onder leiding van CD&V-burgemeester Alida de Bie echter niet de opdracht om doelgericht op te treden tegen overtreders. Dat dit laatste zelfs in een officieel gemeenteblad te lezen was, zegt veel over de manier van besturen in de Antwerpse poldergemeente. En of de bewoners zich aan het vuurwerkverbod hielden? Twee keer raden.
J.C.
***
Een boer waagt wel eens een kers
***
20 JAAR
Wie de moeite doet om de wekelijkse rubriek van Boerskot Nieuws uit Zuid-Afrika’ te volgen heeft vorige week met verbazing volgende zin gelezen: ‘Die lewensduur van ‘n geteerde pad se oppervlakte is gemiddeld 20 jaar…’
Daar kunnen ze hier nog een voorbeeld aan nemen. De oplossing voor onze snel- en andere wegen!
***
Iedere appel smaakt bomig
***
VERSTEYLEN
Met Joke bezocht ik elk jaar tot 2008 de voorjaarstuin van Fernand Geyselings in Bevel-Nijlen. Joke kocht er dan bloembollen en na de aankoop trakteerde Fernand met fruitsap in de veranda. Fernand was geabonneerd op ‘t Scheldt. Hij was mede-oprichter van Agalev, werd verkozen maar wenste niet meer verkozen te worden omdat de partij een te linkse koers volgde. Hij vertelde zeer verontwaardigd dat hij van pater (!) Versteylen de opdracht kreeg om het wetsvoorstel voor abortus in het parlement goed te keuren. Dat de jezuïetenoverste niet optrad tegen Versteylen – men deed het wel tegen pater Stracke – is een schandvlek op het blazoen van die orde.
Bert Murrath
***
Zulke moeder, zulke dochter
***
GETROUWD
morel

Al in 2008 kondigden wij aan dat Marie-Rose Morel en Frank Vanhecke op een bal in Wenen ‘De zevende hemel der liefdeindansten.
***
De vijzel riekt altijd naar het look
***

PROTEST
Wie op Eén de ‘Allerslimste mens wordt is nog niet geweten. De vulgairste wel: de belgicistische quizpresentator Erik van Looy. Hij presenteert ‘De Allerslimste.
Een zender met een klein beetje respect voor de kijker of met een heel klein beetje zelfrespect, zou die man al lang de deur hebben gewezen. Daarom nogmaals: waarop wacht Bart de Wever om zijn medewerking aan die vulgariteitenshow stop te zetten?
***
Vreemde ogen dwingen best
***
POLITIEMACHT
Meer dan honderdvijftig tot op de tanden gewapende politieagenten werden door de Antwerpse burgemeester ingezet om zeven (7) krakers uit de voormalige rijkswacht-kazerne te verwijderen. Een sterk staaltje van moed van de Antwerpse politie…
***
Kinderen laat men prentjes kijken
***
SPLITSING
Wij dachten dat de splitsing van de sociale zekerheid het conditio sine qua non was voor regeringsdeelname van de N-VA. Vergissen wij ons?
***
Mettertijd wordt het meisje groot

voornemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *