986 Bril – 't Scheldt

986 Bril

Na Wouter Bos is Femke Halsema de 2de politicus in Nederland die op jeugdige leeftijd de handdoek in de ring gooit. Bos zei dat hij meer tijd met zijn familie wou doorbrengen, Femke Halsema was explicieter: ‘Ik ga genieten van mijn midlifecrisis, een boek schrijven en de keuken schilderen’. Beide ontslagen kwamen als een verrassing in het Nederlands politiek landschap. Wilders steunt een ‘rechts’ kabinet vanuit de oppositie, Cohen als zelf uitgeroepen linkse Messias, ging volledig onderuit na enkele tv-interviews.

En dan is er premier Mark Rutten. Een echte ‘jeune premier’, jong en vol vertrouwen. Hij is een ware verfrissing na de saaie en streng-Calvinistische Balkenende.
Mitje en ikzelf kijken dikwijls naar de Nederlandse TV. Begrijpelijk als ik verneem dat VRT-kijkers elke dag naar een slodderende Gennez of een ongeschoren Van Besien moet kijken. Neen, de VRT hou ik al lang voor bezien en zij zelf ook, maar dan met een s.
Wil je echt genieten van de VRT-bijdragen, lees dan over hun dagelijkse blunders in de onmisbare wekelijkse Bladspiegel van Koen Meulenaere in Knack. Meer heb je niet nodig. De overige pers krijg ik van mijn buren. Pas twee dagen later, maar het is verrassend dat de actuele waarde van die bladen niet verminderd, vermits ze vanaf hun verschijning al waardeloos zijn.
Toch hebben die kranten een nuttige bijwaarde. Zo eenvoudig en efficiënt als vloerbedekking in mijn parkietenkooi. En dit is ook nog een mooie tip: met slechts een oude krant en wat azijn kunt u glazen oppervlakken poetsen. Hiermede bewijst de geschreven pers enig nut te hebben. Mijn Mitje kan de landelijke dagkranten niet missen. Niets is beter om ranzige vuiligheid mee in te pakken. Want zoals iedereen weet: soort zoekt soort.
Gelukkig 2011 aan allen.
Boer Bavo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *