984 KA – 't Scheldt

984 KA

Nu moet ik Sarah Palin niet meer. Hoe heb ik van dat mens ooit kunnen denken dat ze president van de Verenigde Staten moest worden? Het was natuurlijk duidelijk dat Obama en zijn sociale voorzieningen met geleend geld geen aarde aan de dijk zou brengen.

Palin was daar tegen en dat heeft me verblind. Iemand die een beetje tegen de fiscus is, daar heb ik stiekem wel sympathie voor.
Maar nu heeft madame gezegd dat Julian Assange moet uitgeschakeld worden. Ze is boos omdat hij Amerikaanse staatsbelangen geschaad heeft.
Palin wil dus geen rijksweldadigheid maar ziet de staat wel als regelrechte moordenaar.
Neen bedankt, Sarah, de liefde is over.

Julian Assange van Wikileaks is de nieuwe held van de persvrijheid. Hij zou in België veilig moeten zijn. Híj zou hier politiek asiel moeten krijgen.
Zoals vroeger Karl Marx, Victor Hugo en Multatuli in dit kleine landje bescherming vonden tegen boze grote staten.
Is het u opgevallen dat onze pers bij die tienduizenden zogenaamde asielzoekers van tegenwoordig niet meer spreekt van politiek asiel maar gewoon van asiel?
Natuurlijk, want met politiek heeft dat niets meer te maken, die gelukzoekers die op onze sociale voorzieningen afkomen (die wij ook met geleend geld bekostigen).
Het politiek asiel is ooit bedacht voor mensen als Assange, zeker na de doodsbedreigingen. Maar helaas, België heeft in Europees verband de persvrijheid opgedoekt.
Assange zou ook hier geen veilig onderkomen meer vinden. Artikel 19 van onze Grondwet is niets meer waard, bijvoorbeeld wanneer een ander Europees land een aanhoudingsbevel uitvaardigt.
Andere landen die weinig om persvrijheid geven, bepalen de norm.
Op dat punt bestaat België al niet meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *