ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 984 Even – 't Scheldt

984 Even

VOLGEND NUMMER

Volgend nummer is een dubbel nummer: loopt van 28 december tot 11 januari.
Wij wensen u en wie u dierbaar is een zalige Kerst.
***
Waar een kloksken luidt staat een kapel
***
EIGENAARDIG
Er is iets dat ik niet goed begrijp’, zegt een Sinjoor ons. ‘Sinds de sluiting wegens renovatiewerken van het KMSKA (Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen) is er nog nooit zoveel te doen geweest… Je kan de exposanten met elkaar doodsmijten. Hmm, bij wijze van spreken natuurlijk’.
***
De derde streng maakt de kabel
***
STEUNPUNT
Het Steunpunt Gelijke Kansenbeleid heeft geld te veel. Het lanceert een studie naar de leefsituatie van holebi’s in Vlaanderen. De hoeveelste? Holebi’s, waar wonen ze, wat eten ze, wat verdienen ze. We kennen die zgz. wetenschappelijke studies wel. ZZZip2 heet het (zip, ‘ritssluiting’ … zo zie je waar ‘t om gaat…).
Nieuw in deze enquête is het feit dat niet enkel holebi’s gevraagd worden deel te nemen, maar ook hetero’s. Op deze manier kunnen de resultaten van de holebigroep vergeleken worden met de rest van de bevolking. Dan wordt het even moeilijk.
Men vraagt in de (anonieme) enquête naar je leeftijd, de postcode van je woonplaats en je geslacht. Bij geslacht krijg je …. drie (!) keuzes:
* man * vrouw * ander

Kan iemand van het Steunpunt Gelijke Kansen ons meedelen wat men onder ‘ander’ verstaat?
Kennelijk weten ze het zelf niet; je mag immers je eigen definitie van je geslacht (dat dus niet man, noch vrouw is) invullen.
***
Alle scheuten zijn geen rozen
***
OPROEP
Wie deelt ons mee wat er voor ‘derde geslacht’ kan ingevuld worden? Om ter leukste origineel geslacht dat niet man, niet vrouw is. Grapjassen die gewoon de naam van een politicus of een koophandels-ceo opgeven, zich onthouden.
***
Alle waarom heeft zijn daarom
***
ANTWERP HEADQUARTERS
Voor Antwerp Headquarters, het vehikel waarmee Luwel de Gruwel van de Kamer van Kotshandel de Stad Antwerpen jaarlijks 300 000 euro uit de zakken klopt na 2.5 jaar nog niets op haar palmares heeft staan (buiten geld opdoen), wordt het gênant.
Op hun website kunnen ze geen resultaten tonen, waardoor ze verplicht zijn Hoera-kijk-eens-hoe-knap-we-zijn-hier-in-tstad berichtjes op te lijsten.
En af en toe stevig te liegen. Want wat lezen we op die pretsite?
‘Antwerp takes third place on the list of interesting cities for expats. Out of 400 cities in the world, European cities are found to be the most attractive and safest to live in according to expats. Antwerp finds itself on top of the list of most favourite expat cities after Copenhagen and Bern’.

Wie zich de moeite getroost om even te kijken wat er werkelijk in die studie staat, ontdekt dat het hier gaat om een enquête van European managers.
Wat Chinezen, Japanners en Amerikanen van ons vuil stadje vinden wordt verzwegen.
http://www.eca-internatio-nal.com/news/press relea ses /7143/
Neemt Antwerp Pretquarters de kwalijke gewoonte van Luwel de Gruwel over? Liegen, liegen, liegen?
***
Gevulde vaten geven geen klank
***
DE SCHOOL VAN LUKAKU
De school van Lukaku
wint de Ha!-prijs van Humo, het VRT-ledenblad. Als u nog nooit van die prijs gehoord heeft, geen zorg maken: wij ook niet.
Het volstaat misschien om te zeggen dat deze prijs wordt toegekend aan een programma dat bij gebrek aan kijkers
wordt afgevoerd. Enkel de voltallige redactie van Humo keek ernaar. Ze werd telkens door de nachtwaker gewekt.

De Ho!-prijs werd toegekend aan het programma ‘Vranckx‘ in een hopeloze poging om deze lijdende christusfiguur eindelijk van het scherm te weren.
Jacob Corneel
***
Verzint eer ge begint
***
GESLOTEN INVALSWEG
De Van Rijswijcklaan in Antwerpen ligt tussen ‘t Provinciehuis en de Singel open en dat gaat nog bijna een jaar duren. Een probleem voor het district-van-de-stad, niet voor de stad.
Een van de belangrijkste invalwegen van de stad (pardon, district) kan dus een dik jaar lang niet gebruikt worden en den halve wereldbol rijdt zich vast, want de pers is niet op de hoogte gebracht…
Hoe, maar allee!? Ze hebben toch een briefke bij de bewoners in de bus gestoken dat ze niet bij/in/uit hun garage kunnen en de vuilzakken achter den hoek moeten zetten? Ja, die wel, ‘t zou er nog aan moeten mankeren!
Sinjoor
***
Die niet zwart is moet zich niet wassen
***
MASSA ANTWOORDEN
Zouden we dan toch als Koning Onbenul-Koningin Troela een figuur moeten bekronen die de titel reeds gekregen heeft?
Gelukkig niet, maar Patrick Janssens (de ploert volgens Knack) kreeg wel veel stemmen achter zijn naam…
***

afwezig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *