984 Bril – 't Scheldt

984 Bril

Hoewel dit jaar in mineur is geëindigd door het bedroevend overlijden van onze geliefde collega Joke moeten we toch optimistisch naar de toekomst kijken.

Na elke winter komt er weer een zomer’, zei mijn vader zaliger. En gelijk had hij, zoals altijd trouwens want wij hadden respect voor de mening van onze ouders.
Ik ben zeker geen liefhebber van donker wordende dagen maar langs de andere kant weet je wel zeker dat vanaf 21 december de dagen terug beginnen te lengen. Elke dag een beetje meer totdat we in de zomer het hoogtepunt weer bereiken met korte nachten en lange (hopelijk) warme dagen.
En ik heb dan nog een bijkomend genot om die nieuwe veranderingen dicht bij in ‘mijn’ natuur te mogen meemaken. Uitbreiding van mijn veestapel. Lammetjes, kalfjes, biggetjes en kuikentjes. Nestende zwaluwen die dag en nacht zwoegen voor hun kroost.
En na Pasen de beginnende groei van mijn gewassen na onze zware maaiarbeid.

Het is een jaarlijks wederkerend fenomeen dat de golven van ons humeur bepaalt. Slecht kil weer of goed weer met een warme zon.
Werkdagen afgewisseld met een welverdiende rustpauze. Allemaal factoren die ons elk jaar helpen die roterende levensmallemolen te beleven met alle positieve of negatieve facetten. Het maakt allemaal deel uit van onze bestaande levenscyclus of we dat nu willen of niet.
Als ik nog één wens mag formuleren dan wil ik hiermee afsluiten.

Ik hoop in 2011 het einde van België te mogen beleven tegelijk met de geboorte van een nieuwe natie: mijn Vlaanderen.

Boer Bavo
***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *