984 Actu – 't Scheldt

984 Actu

Op 29 april was het wereldnieuws voor Het Belang van Limburg en haar succursale, Gazet van Antwerpen.

Steve Stevaert werd voorzitter van de Raad van Bestuur van een Vietnamese Haven. Een nieuwsfeit dat – uiteraard – kritiekloos overgenomen en verspreid werd door de rest van de persmeute. ‘Onze’ Steve die zowaar door Vietnamezen ontdekt was als havendeskundige… En de Steve, bescheiden zoals altijd ‘Dit is een uitdaging zonder voorgaande. Ik voel me vereerd en ben er trots op dat ik als eenvoudige Limburgse jongen voor deze internationale opdracht gevraagd word’.

Tijd om eens duidelijk te maken
a. hoe Steve aan dat jobke geraakt is
b. wat hij de Vietnamezen beloofd heeft om met uw en mijn centen te doen.

Hoe komt Stevie Wonder aan die vette job? Wel, het Hasseltse (!) Machiels Group is ginds onderdeel van een consortium om een omvangrijk project uit te voeren. Naar eigen zeggen: Dit prestigieuze project, bestaande uit de aanleg van een industriegebied van 1200 ha op een schiereiland voor de kust van Hai Phong, moet leiden tot duurzame ontwikkeling en economische groei, door het aanleggen van een diepzeehaven, en ervoor zorgen dat Vietnam zich een weg kan banen in de snelle globalisering van de wereldeconomie.
Niets aan de hand, inderdaad. Elke deelnemer aan het consortium (International Port Engineering ofwel IPEM, voor 45 % eigendom van GIMV !) krijgt een lid van de Raad van Bestuur. En wie kiezen de sluwe vossen van Group Machiels? De Steve!
Uiteraard is Steve tevreden, weinig doen voor mooi wat geld. Maar waarom kiest Group Machiels Steve? Wel, kijk eens aan wie de uitbating van de Haven van Genk gegeven is? Juist. Voor wat hoort wat. Group Machiels: slimme jongens.
En zijn de Vietnamezen blij? Uiteraard. Want kijk eens wat Steve beloofd heeft.
We lezen op de website van de betrokken ‘haven’ Dinvhu:
During this meeting Mr. Stevaert confirmed the strong support of the Belgian government in the project of Dinh Vu, stating that Belgium is pushing hard for the completion of the Dinh Vu Industrial Zone. With a few steps to the future, Mr. Stevaert also said that the Belgian Government is supporting the development of the new Lach Huyen Deep Sea Port. The shareholders of Dinh Vu and the Belgian Government have plans to participate in Lach Huyen. Mr. Stevaert will fully support Belgium to provide ODA (Offici-al Development Assistance) to this crucial project’.
Conclusie: Steve spreekt namens … The Belgian Government (met welk mandaat?) en belooft namens The Belgian Government (met welk mandaat?) geld, belastingsgeld, uw geld, mijn geld. En als uitsmijter biedt hij een paar kruiwagens ‘ontwikkelingshulp’ aan. Voor een puur commerciëel project.
Mooi ook is de foto die men op de officiële website van www.dinvhu.com publiceert. Twee knapen van Group Machiels, de Steve steve vietnamen het plaatselijke lid van de Viëtnamese Kommunistische Partij (‘t moet niet altijd Cuba zijn) in een kameraadschappelijke knuffel.
Welk parlementslid trekt eens na met welk recht Steve The Belgian Government’ gaat vertegenwoordigen, en beloften doet in naam van deze ‘Belgian government’?
bronnen:
http://www.dinhvu.com/news_detail.asp?StoryID=114&page=
http://www.machiels-group.be/nl/fiches-milieu/tablemilieu_dinhvu_bed.htm

Wie stelt er een parlementaire vraag?
Welke partij bindt hier de kat de bel aan?

STEVE STEVAERT EN NGUYEN VAN THANH

(Twee communisten op één fiets)

steve fietst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *