983 Obs – 't Scheldt

983 Obs

ACTUEELMet die nieuw regering bij onze Noorderburen zit het wel snor. Bewijs: ze worden langs alle kanten van populisme beticht. Voor de politiek correcten van deze wereld is het ergste wat kan gebeuren dat niet de bewindvoerders vertellen aan het volk wat het moet doen en zelfs denken, maar dat het volk aan de bewindvoerders zou vertellen wat het denkt en wenst. Dat is wat momenteel in Nederland aan de hand is: niet meer en niet minder.

De Nederlandse regering is, voor een niet gering deel dankzij de PVV van Wilders, andermaal mijlen voor op ons. Zij heeft begrepen dat de multiculturele droom eigenlijk een nachtmerrie is en is nu wakkerder dan ooit en blij dat het over is. Daarin staat ze trouwens niet alleen: Merkel en Sarkozy spreken ook krachtiger taal als het over met name criminele buitenlanders gaat. Dit maakt natuurlijk wel dat het softe België een nog grotere toevloed van illegalen kent dan voorheen.
Zelfs Leterme heeft onlangs toegegeven dat we iets moeten gaan doen aan onze internationale reputatie dat ons land de zoete inval is voor gelukzoekers uit de hele wereld.
Maar ook binnen de EU laat de regering Rutte meer en meer haar tanden zien. Zo heeft ze onlangs, samen met Groot-Brittannië en Zweden, een stokje gestoken voor de Europese begroting 2011.
Waarom? Omdat de beleidvoerders van die drie landen niet willen evolueren naar een rechtstreekse Europese belasting met als gevolg nog minder autonomie van de lidstaten.
Mei ’68-er Cohn-Bendit, die het – hoe symbolisch – geschopt heeft tot Europarlementariër, vindt deze evolutie van landen die een nieuwe assertiviteit gevonden hebben tegenover de Eurocratie ‘beangstigend’. Een goed teken!
Gebrek aan EU-fondsen zou o.a. kunnen betekenen dat de Europese diplomatieke dienst in gevaar komt.
So what, zou men zeggen: als men kijkt naar de geweldige diplomatieke successen van Lady Ashton, het asgrijze hoofd van de EU-diplomatie, wie kan dat dan betreuren?
Neenee, zoals op zovele gebieden is Nederland ook ditmaal weer enige jaren voor op ons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *