983 Even-naaste – 't Scheldt

983 Even-naaste

TRAMMUSEUM TOE?
Uw bericht over eventuele sluiting van het Trammuseum in Antwerpen: ‘Maakt niet veel verschil, het is meer dicht dan open!’, schrijft ons Eddy V. uit Antwerpen.
***
Die borge blijft, in de zorge blijft
***
TELLEN 1
Vlug uitgeteld. Lokale medewerkers van Het Nieuwsblad worden opgeroepen om ‘s zondags naar de kerk te gaan om daar de aanwezigen te tellen. Het Nieuwsblad is op zoek naar de ‘leegste kerk’, want zondagse kerkgangers zijn meer en meer een zeldzaamheid.
Zusterblad De Standaard wil uiteraard als kwaliteitskrant (?) niet onder doen en stuurt al zijn medewerkers op pad tijdens op gewone werkdagen. Om dezelfde reden gaan zij de werkende allochtonen tellen.
Jacob Corneel
***
Kerkegoed heeft ijzeren tanden
***
TELLEN 2
Merkwaardige opdracht, die de krant geeft aan de ‘tellers’ van de kerkgangers. De meeste katholieken vervullen hun ‘zondagsplicht’ in de zaterdagavondmis.
De krant deelt echter mee dat die kerkgangers niet mogen meegeteld worden.
Van manipulatie gesproken…
***
Onder de toren wonen de grootste geuzen
***
LUC VAN BERLO
Een groene jongen die kan lezen en zich inzet voor het behoud van de bibliotheken is leraar en districtsraadslid Luc van Berlo. ‘Bib, Bib Hoera! Wij kunnen terug 1x gratis verlengen in de Ant-werpse bibliotheken!’, juicht hij na een door hem succesvol gevoerde actie tegen het wanbeleid van de Antwerpse kul-schepen Philippe Heylen (CD&V) in verband met de bibliotheken.
***
Een goede hond doet zijn ras eer aan
***
BLIKSEM
In Kwazulu (Zuid-Afrika) heeft een blikseminslag zeven mensen gedood en 67 mensen gewond.
Dit gebeurde tijdens een Kerstmisplechtigheid dicht bij een basisschool. Theologen zijn nog volop aan het redetwisten over de oorzaak. Kwam die bliksem van God… of van Allah…?
Jacob Corneel
***
De fijne katten snoepen het spek
***
VN KLIMAATTOP
Er was weer gehakketak over wie ons land zou vertegenwoordigen op de VN-Klimaattop in het Mexicaanse Cancun: de Waal Magnette of de Vlaamse Schauvliege. Omdat men er niet uit kwam werd voor beide personen gekozen. Vermits men voorspeld heeft dat het veel gaat regenen in Cancun wordt Brussels minister Evelyne Huytebroeck aan de delegatie toege-voegd. Zij mag de paraplu vasthouden.
Jacob Corneel
***
Twee honden aan dezelfde haard bIjten elkander
***
LIJSTTREKKER
Om een zoveelste verkiezingsnederlaag te behalen werd de Antwerpse CD&V-schepen en paljas Philippe Heylen als lijsttrekker voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen aangeduid!
De ene nederlaag na de andere: ze leren het niet, de Antwerpse kadodders. Ze kunnen er beter een moslim-holebi partij van maken…
***
Zulke leest, zulke schoen
***
OPLETTEN
Hoezeer ook opgelet, in de gedrukte versie van vorig nummer weer enkele fouten. Onze excuses.
***
Met kleine lappen leert men de hond leer eten
***
HET NUWE RACISTISCHE SUID-AFRIKA
‘Geachte redaksie. In ver-band met die storie oor die 35-jarige vroulike dokter wat deur 4 mans met ‘n baksteen teen die kop bewusteloos geslaan is, en toe deur hulle verkrag is, daardie mans is hierdie week deur die hof onskuldig bevind!  So gaan dit in die nuwe Suid-Afrika. Watter dokter uit ‘n beskaafde, eerstewereldland, sal sy of haar lewen in gevaar stel, net om deur swart barbare verneder, verkrag, beroof en vermoor te word? Ek wens ek kon uit hierdie land padgee! Dit is ‘n barbaarse land sonder gelyke!’
P., Zuid-Afrika
***
Hoe groter staat,  hoe groter haat
***
U KIEST KONING ONBENUL

U KIEST KONINGIN TROELA
Stuur de namen van uw kandidaten nog deze week naar

[email protected]
***
Als niet komt tot iet, kent iet zichzelve niet
***

ZONDER PAPIEREN
Als ik morgen mijn paspoort weggooi met al de rest van mijn papieren en ik ga naar Fedasil… krijg ik dan ook 500 Euro per dag als asielzoeker zonder papieren?
Jacob Corneel
***
WK-VOETBAL 2018
Nederland en België werden verslagen door Rusland wat betreft het inrichten van het WK-voetbal in 2018. Men had nochtans beloofd nieuwe voetbalstadia te bouwen.
Nu worden die in België toch nog gebouwd. Ze zullen dienen als opvang-plaatsen voor asielzoekers die massaal naar ons ‘aards paradijs’ blijven komen.
Jacob Corneel
***
Hoog land, lichte turf

waardeloos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *