982 Obs – 't Scheldt

982 Obs

Omdat er in de Collegewijk, een woonwijk rond het OLVE-college, volgens haar te veel ‘buurtvreemde’ auto’s rondrijden, heeft de Edegemse schepen voor verkeer en voormalig parlementariër Mia de Schamphelaere beslist dan maar tol te gaan heffen. Al wie in die straten niet thuishoort zal moeten betalen, via een vernuftig systeem met camera’s en al.

Spijtig toch dat iemand met zulke geniale ideeën niet langer haar licht kan laten schijnen over het hele land, maar nu slechts de vruchten van haar verlichte geest ten goede kan laten komen aan een gemeente die zonder Leo Tindemans zelfs niet meer zou bestaan.

Ze vult trouwens een andere, al even verlichte geest aan, die van haar CD&V-partijgenoot en burgemeester Koen Snyders, die dezelfde buurt jaren geleden al letterlijk heeft laten volleggen met verkeersdrempels.
Volgens de bewindsvrouwe rijden er door die wijk dagelijks zo’n achtduizend voertuigen, waarvan slechts een achtste van Edegemse origine zouden zijn. Verschrikkelijk natuurlijk, maar heeft ze al eens gedacht aan de oververzadiging die de niet-sluipwegen in haar plan te wachten staat en de files die er het gevolg van zullen zijn?
Daar zullen ze zeer zeker kunnen lachen met haar idee, dat door verreweg de meeste commentatoren als belachelijk en/of middeleeuws wordt afgedaan.
***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *