982 LvdB – 't Scheldt

982 LvdB

Op 11 november worden in Antwerpen, zoals elders in dit land, de gesneuvelden uit de wereldoorlogen herdacht. Sinds verleden jaar staat het schepencollege van die stad van ons grootmoedig toe dat wij, Vlaams-nationalisten, voorzien van leeuwenvlaggen, aan de herdenking bij het monument in het stadspark deel te nemen. Onze hymne, de Vlaamse Leeuw, wordt knarsetandend gedoogd – vooral Bob Cools voelt zich hierdoor in zijn kruis gevat en heeft moeite beleefd te blijven.

Bij ATV is men er goed in geslaagd de leeuwenvlaggen bijna helemaal uit beeld te houden: http://www.atv.be/item/wapenstilstand-0 maar we konden wel een fotootje bemachtigen bij een kwaliteitskrant:

Toen onze onvolprezen secretaresse na afloop met vlaggende kameraden een koffietje ging drinken, kreeg ze plotseling een telefoontje van de politie.
Even schrik… waren er klachten, was er toch iets misgelopen? Niet dus. De man vroeg ‘of wij met onze Gulden Sinjoren vandaag nog iets van plan waren op het Hendrik Conscienceplein, want hij stond daar al van ‘s morgens te wachten maar zag daar niemand verschijnen’.
Zij antwoordde dat wij met ons 11 julicomité ieder jaar een Guldensporenviering organiseren op het Conscienceplein, maar echt wel de gewoonte hebben om dat op 11 juli te doen en niet op 11 november…
De agent begon te foeteren.

Wij hadden inderdaad onze papieren al geruime tijd binnengestuurd om de toelating van de Stad te vragen voor de viering van 2011, maar blijkbaar had iemand bij de politie dit geklasseerd op de juiste dag maar op de verkeerde maand… zodat de arme man daar al uren in regen en wind stond te wachten op een viering die pas acht maanden later zou doorgaan!

Wie doet het hen na?
Op 11 november 2010 worden de diensten van de heilige Hermandad geactiveerd om onze 11 juliviering 2011 bij te staan…
Hier past slechts een welgemeende ‘dank u’, stad van ons!
***

november

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *